Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a aprobat numirea lui Johan Gabriels in functia de CEO al Bancii Comerciale Carpatica.

 

La baza deciziei mele de a prelua conducerea Bancii Comerciale Carpatica a stat potentialul imens pe care aceasta banca il detine, precum si oportunitatile de piata,Carpatica fiind o banca romaneasca cu o frumoasa mostenire si care in contextul economic actual trebuie sa se dezvolte in continuare folosind avantajele si experientele acumulate. Viziunea mea este aceea ca, folosind resursele si competentele noi pe care dorim sa le atragem, putem deveni in scurt timp una dintre cele mai bune si apreciate echipe de profesionisti de pe piata bancara romaneasca.” declara Johan Gabriels, CEO al Bancii Comerciale Carpatica. Domnia sa a adaugat ca isi doreste ca Banca Comerciala Carpatica sa fie recunoscuta ca fiind “Noua banca – cu si pentru romanii din tara si din afara tarii”.

 

Johan Gabriels are o importanta experienta in domeniul financiar ocupand diverse pozitii executive: CEO si presedinte al Consiliului de administratie in cadrul RBS Romania si CFO in cadrul unor institutii reputate international precum ABN AMRO NV (Amsterdam), Mastercard (Bruxelles), First Data International PLC (Londra), CapitalOne PLC (Washington/Londra).

 

Banca Comerciala Carpatica a inregistrat profit in 2012, dupa 3 ani de restructurare. Rezultatul financiar este unul pozitiv comparativ cu sectorul bancar din Romania, unde estimarile pe profit nu au fost cele asteptate, iar intarzierile in procesele de restructurare au fost un factor cheie. Sub mandatul noului CEO, pentru ca redresarea sa devina durabila, banca va trebui sa devina si mai eficienta si in acelasi timp sa se pozitioneze ca fiind deschisa pentru afaceri si cu un apetit crescut pentru finantarea economiei romanesti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here