Programul educational Social Innovation Relay (SIR) este cea mai mare initiativa globala care ofera elevilor de liceu sansa de a-si exersa creativitatea si abilitatile antreprenoriale pentru a gasi solutii pentru probleme sociale si de mediu din comunitatea lor si chiar globale. In plus, elevii lucreaza in echipa si iau decizii, invatand si sa foloseasca tehnologii de comunicare la care nu au acces in viata de zi cu zi sau in scoala.

In cadrul competitiei SIR, elevii formuleaza o solutie pentru rezolvarea unei probleme identificate de ei intr-unul din domeniile educatie, sanatate, incluziune sociala, dezvoltarea nivelului de trai sau sustenabilitate. Solutia poate fi inscrisa pe www.sir.ja-ye.org pana pe 5 aprilie 2013, dupa ce candidatii au parcurs, din contul echipei, un scurt test pentru obtinerea Certificatului de cunostinte in domeniul inovarii sociale. Obtinerea Certificatului este de asemenea deschisa tuturor elevilor de liceu, inclusiv individual, fara obligatia de a participa la competitie.

Cele mai bune 20 de propuneri vor intra in semifinala si vor primi sfaturi din partea unor mentori voluntari din cadrul HP Romania , iar echipa care va castiga finala nationala a competitiei va fi premiata in cadrul Galei Business Hall of Fame de la Ateneul Roman. Elevii si profesorul coordonator vor primi cate un laptop HP si vor reprezenta Romania la finala globala a competitiei, care va implica participanti din 20 de tari.

HP sustine programul Social Innovation Relay pentru a obtine un impact mai mare pentru bunastarea sociala, contribuind nu doar prin donatii financiare si de echipamente, ci si prin intermediul vastei sale experiente tehnologice si prin mobilizarea angajatilor sai, care participa in calitate de mentori si voluntari.

“Platon spunea: «Nevoia este parintele inovatiei.» Colaborarea  cu Junior Achievement in proiectul Social Innovation Relay a fost o provocare foarte placuta de a reflecta, de a cauta mijloace interesante de a comunica mesajul in limbajul adolescentilor, incercand sa le incurajam creativitatea, sa ii motivam sa vina cu idei si sa se implice in concursul SIR 2013.

Raspunsurile entuziaste din partea liceenilor participanti, ideile originale, ecourile ulterioare din partea profesorilor, si dorinta lor de a da inapoi ceva comunitatii ma fac sa cred ca lumea din jur poate fi mai luminoasa daca ne luam cateva momente sa constientizam nevoile celor din jur si dam frau liber creativitatii.” – Claudia Sandulache, Knowledge Management Consultant, HP GeBoc Romania

“Social Innovation Relay este unul dintre cele mai interesante si captivante programe sociale si educationale din care am facut parte. Faptul ca am avut posibilitatea sa aduc la cunostinta elevilor din diferite clase de liceu situatii de inovare sociala care au schimbat viata unora dintre cei mai saraci oameni ai planetei si ca s-a putut realiza o conexiune vizuala si auditiva cu zeci de licee si sute de elevi de pe intreg teritoriul Romaniei reprezinta o mare realizare atat din punct de vedere social si informational, cat si tehnologic.”, a declarat Robert Constantin, PC Category Manager HP PPS Romania, dupa organizarea studiilor de caz care au introdus elevii in lumea inovatiilor sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here