Banca Comerciala Romana (BCR) a realizat, in anul 2012, operatiuni de factoring in valoare de aproape 530 mil EUR, in crestere cu aproximativ 45% fata de anul 2011.

“Anul 2012 a fost un an in care am inregistrat evolutii foarte bune in ceea ce priveste volumele finantate si numarul de clienti ce au apelat la serviciile de factoring. Motorul principal al cresterii a fost reprezentat de catre factoring-ul fara regres. Baza de clienti a crescut cu mai mult de 100%, comparativ cu 2011, iar acest lucru s-a datorat atat cresterii volumelor finantate prin factoring, cat si imbunatatirii substantiale a produselor si servicilor oferite de BCR. Avand in vedere situatia economica actuala, apreciem ca majoritatea clientilor se vor indrepta in continuare catre factoring-ul fara regres, acesta oferind pe langa finantare si confortul asigurarii respectivelor creante de catre banca. Factoring-ul are un potential foarte mare de crestere in viitor, iar BCR se va axa in continuare pe dezvoltarea de noi produse si servicii de factoring”, a declarat Valentin Galatanu, director executiv adjunct Tranzactii Bancare, BCR.

BCR ofera clientilor o solutie de finantare pe termen scurt pe baza de facturi, fara garantii materiale, destinata companiilor care livreaza marfa/presteaza servicii in baza unor contracte sau comenzi ferme  incheiate cu clienții, cu plata la termen. Apeland la factoring, clientii pot beneficia de un set complex de servicii ce includ finantare imediata pentru marfuri livrate/servicii prestate, urmarirea incasarii si evidenta facturilor, dar, cel mai important, de acoperirea riscului de neplata a debitorilor.

BCR deruleaza tranzactii de factoring intern si de export, cu si fara regres, incluzand toata gama de servicii de factoring: finantare (pana la un procent de 100% din valoarea facturilor, in limita plafonului de factoring aprobat), administrarea facturilor (prin gestionarea creantelor cesionate in sistemul informatic specializat, cu accesul clientilor la o serie de informatii si rapoarte), colectarea facturilor de la debitori, precum si asigurarea riscului de neplata al debitorilor.

Banca Comerciala Romana deruleaza servicii de factoring din anul 1999, fiind membru al organizatiei internationale de factoring – Factors Chain Intenational.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here