Reprezentantii mai multor ONG-uri romanești și alți oameni neafiliați au fost prezenți, in jurul orelor 18:00, la Muzeul Taranului Roman, pentru a protesta pasnic fata de asocierea instituției cu propaganda homosexuala, prin proiectarea unui film in Studioul “Horia Bernea”. Am considerat și consideram ca memoria și identitatea țaranului roman, prezente in MȚR – datorita autenticitații prezentarii,  muzeul a fost premiat ca Muzeul European al Anului, acordat de Forumul Muzeului European –, nu au nimic in comun cu homosexualitatea.

Prin proiectia unui astfel de film se  incalca statutul Muzeului Național al Țaranului Roman, care la Art. 5 specifica: „Muzeul este organizat astfel incat sa armonizeze activitatile unei institutii muzeale cu acelea ale unui centru de cercetare etnologica”, iar la Art. 6, obiectul de activitate cuprinde: „cercetarea, prin metodele etnologiei, a culturii taranesti trecute si recente, protejarea patrimoniului muzeal; expunerea si prezentarea, in expozitia permanenta si in expozitii temporare, a patrimoniului pe care il detine” și alte activitați ce țin de patrimoniul cultural național romanesc.

Promovarea de catre Muzeu a unor evenimente de țin de Mișcarea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) conduce la incalcarea flagranta a statutului, cu grave consecințe pentru imaginea instituției, repetam, incompatibila funciar cu astfel de evenimente. O instituție publica ce depoziteaza ethosul țaranului roman nu poate sa fie folosita discreționar in propaganda homosexuala și nici nu i se poate da o alta direcție, improprie, care ține de corectitudinea politica.

Daca globalismul se sprijina pe astfel de valori, noi avem dreptul de a ne apara identitatea naționala. in aceasta cheie trebuie vazut protestul nostru de ieri. Filmul in cauza putea fi proiectat in alt loc, fara sa nasca discuții.

Faptul ca s-a dorit sa fie proiectat NEAPaRAT in Studioul „Horia Bernea” arata dorința de a uzurpa valorile la care facem referire și premeditarea provocarii de catre cei in cauza, cu complicitatea directorului Virgil S. Nițulescu.

Alta neregula constatata este aceea ca la film intrarea era libera, deși rating-ul filmului este de +16 ani (in alte țari, acest film poate fi vazut doar de cei care au implinit 18 ani) – este clasat la categoria „R for strong sexual content” -, fapt care ar trebui sa aiba consecințe asupra organizatorilor, care puteau expune copiii unor imagini ce puteau provoca tare psihologice. Credem ca in SUA, țara a carei ambasada a sprijinit acest proiect, acest fapt ar fi avut consecințe penale. in același timp, filmul, care prezenta viața a doua lesbiene care creșteau copii, contravine chiar Codului Civil al Romaniei, in care, la articolul 258, paragraful 1, se stipuleaza:

„Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimțita intre soți, pe egalitatea acestora, precum și pe dreptul și indatorirea parinților de a asigura creșterea și educarea copiilor lor”;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here