Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a anuntat rezilierea unui alt contract incheiat cu o asociere din care face parte compania Romstrade, detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova.

Contractul incheiat cu asocierea Romstrade – Ezentis Infraestructuras – Euroconstruct Trading 98 viza reabilitarea DN6, lot 2, pe o portiune de aproape 53 de kilometri.

„Precizam ca in data de 14 noiembrie CNADNR a transmis instiintarea de reziliere a contractului. Decizia de transmitere a instiintarii de reziliere a fost luata ca urmare a neindeplinirii obligatiilor contractuale de catre antreprenor, respectiv nu a indeplinit notificarea de remediere cu privire la recuperarea intarzierilor si nu a respectat termenele asumate cu privire la indeplinirea punctelor de referinta”, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Compania de Drumuri mentioneaza ca antreprenorul nu isi poate indeplini obligatiile contractuale si nu poate finaliza toate lucrarile pana la expirarea duratei de executie a lucrarilor, de 730 zile, in contextul in care au trecut deja 560 zile.

Contractul pentru acest lot din DN6 figureaza intr-un raport al Corpului de Control al premierului, finalizat in noiembrie, in care se arata ca lucrarile de constructie de drumuri nationale si autostrazile sunt intarziate deoarece firmele de constructii nu dispun de personal si utilaje suficiente, pe masura contractelor, si lucreaza in acelasi timp pe mai multe santiere.

Verificarile au fost derulate la CNADNR pentru identificarea cauzelor care au determinat intarzierile in executia lucrarilor de infrastructura rutiera aflate in derulare, perioada verificata fiind 1 ianuarie 2007-31 august 2012.

Raportul a fost transmis Ministerului Transporturilor si CNADNR pentru a dispune masurile necesare.

CNADNR a reziliat recent si contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu o asociere condusa de compania Romstrade, motivul principal fiind intarzierea lucrarilor. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here