Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud, a primit premiul pentru “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe”,  in cadrul evenimentului organizat la Viena in luna octombrie a acestui an de catre Hitachi, leaderul mondial in solutii si servicii de stocare.

La acest eveniment au participat peste 30 de mari companii internationale – toti partenerii Hitachi din Europa Centrala si de Est. Dintre acestea, doar 5 companii au plecat acasa cu un premiu, Star Storage fiind singura companie romaneasca premiata, in cadrul evenimentului, pentru Solutia “Cloud Computing – M-Cloud” implementata in faza 1 de catre Guvernul Republicii Moldova.

“Aceasta distinctie simbolizeaza recunoasterea internationala a proiectelor inovatoare construite de Star Storage  impreuna cu partenerii sai, in cazul de fata Centrul de Guvernare Electronica din Republica Moldova, si pentru care ne simtim onorati. Au fost nominalizate mai multe companii, insa noi ne-am diferentiat prin crearea unui proiect Cloud amplu si complex, un concept architectural unic si inovativ, in cadrul caruia au fost utilizate numeroase componente de ultima generatie furnizate majoritar de Hitachi. Consideram acest premiu ca o validare a strategiei Star Storage de dezvoltare a portofoliului de solutii si servicii StarVault Cloud pe care am implementat-o de la inceputul acestui an si in cadrul careia am lansat de curand pachete noi de servicii, atat pentru institutiile publice si companiile de nivel enterprise, cat si pentru SMB-uri . Proiectele noastre pentru servicii Cloud sunt abia la inceput, cei peste 150 experti Star Storage lucreaza intens la dezoltarea portofoliului nostru de servicii Cloud si suntem pregatiti sa raspundem la orice provocare, la orice proiect, oricat de complex, bazandu-ne desigur si pe infrastructura noastra din Centrul de Date de nivel Tier 3+, cel mai modern si performant din Romania .“, a declarat Catalin Paunescu, Managing Director, Star Storage.

Star Storage a inceput implementarea proiectului M-Cloud in cadrul Centrului de Guvernare Electronica din Republica Moldova  in iulie 2012, iar premiul “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe” demonstreaza inca odata ca Star Storage este un partener de incredere si un furnizor profesionist de solutii si servicii IT.

De-a lungul celor 12 ani de existenta pe piata IT&C din Romania si nu numai, Star Storage si-a obisnuit clientii si partenerii cu furnizarea de solutii si servicii la cel mai inalt nivel de performanta. Serviciile StarVault Cloud inseamna pentru clientii nostri atat din mediul public, cat si privat, eficientizarea operationala si a costurilor, dar, mai ales, securizarea la maximum a datelor si accesarea acestora doar de catre persoane autorizate.

”Proiectul premiat reprezinta cea mai mare implementare a unui Private Cloud in regiune, care are la baza servere blade Hitachi, dar si cel mai performant si scalabil sistem de stocare din lume, Hitachi Virtual Storage Platform (VSP).”, a declarat Radu Isaia, Presales Director, Infrastructure Solutions & Cloud, Star Storage.

Star Storage este partener Gold al Hitachi de peste 10 ani si impreuna au implementat de-a lungul timpului numeroase  proiecte, utilizand cele mai performante sisteme si echipamente de stocare.
Construind pe aceasta directie, Star Storage a lansat de curand noi pachete de servicii StarVault Cloud dedicate si customizate pentru companiile din zona SMB (small and medium businesses), gandite sub conceptul de Cloud as Utility, tocmai pentru a ajuta aceste companii sa-si depaseasca principala bariera – dimensiunea bugetului si sa inteleaga importanta si necesitatea externalizarii componentei de infrastructura catre un furnizor experimentat. Cu ajutorul serviciilor StarVault Cloud oferite de Star Storage, clientii pot beneficia de intreaga suita de facilitati, dar vor plati doar pentru cat consuma, exact ca in cazul serviciilor de utilitati.

“Suntem foarte mandri de rezultatele parteneriatului nostru de peste 1 deceniu cu Star Storage, pe care le recunoastem totodata si prin acest premiu. Proiectul premiat “Best Cloud Project in Central & Eastern Europe” este unul dintre putinele de o asemenea complexitate in regiune si ne bucuram sa avem un partener ca Star Storage, cu experienta si expertiza atat de vaste, pentru a-l implementa. Tehnologiile utilizate in acest proiect sunt cele mai bune existente in prezent  pe piata si suntem siguri ca va fi un proiect de un real succes.”, a declarat Marek Swierad, Hitachi Regional Director & General Manager, CEE & MENAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here