Apple si HTC au incheiat o intelegere amiabila privind patentele si un acord de licentiere pe zece ani, care include patente actuale si viitoare ale companiilor.

Intelegerea dintre cele doua parti pune capat unuia dintre conflictele majore purtate in razboiul patentelor, care are ca miza piata mondiala a smartphone-urilor, potrivit CNBC.

Apple a dat in judecata in 2010 HTC, acuzand compania din Taiwan ca-i incalca mai multe patente. Procesul a reprezentat primul atac de proportii in justitie lansat de Apple impotriva unui producator de smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android al Google.

Companiile nu au prezentat detalii amanuntite privind termenii intelegerii.

De la declansarea procesului impotriva HTC, razboiul patentelor dus de Apple s-a extins si la alti competitori, precum Samsung Electronics si divizia Motorola Mobility a Google.

Producatorul iPhone a castigat compensatii de un miliard de dolari de la Samsung in august, in timp ce litigiile impotriva Motorola nu au condus la victorii decisive.

Apple a inregistrat cele mai mari succese impotriva HTC in privinta blocarii accesului produselor companiei pe piata SUA. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here