„Vinurile lumii si lumea vinurilor“ este un curs despre cultura si civilizatia vinului, derulat sub egida WineArt Academy, fiind destinat tuturor pasionatilor din domeniu. Cursul, desfasurat in perioada septembrie-noiembrie 2012, a oferit o noua abordare asupra „licorii zeilor“, imbinand informatiile despre soiuri, tipologii si podgorii cu tehnici de degustare si de imbinare a vinului cu preparatele culinare.

Pe parcursul celor 6 lectii tematice, participantii au putut savura povestile si sfaturile impartasite de renumitul somelier Sergiu Nedelea, Ambasador al Asociatiei Somelierilor Europeni. Astfel, cei prezenti au degustat peste 45 de vinuri, primind notiuni de baza despre arta oenologiei, soiuri si podgorii romanesti si internationale, tehnica degustarii, profesia somelierului, tehnici de asociere vin-mancare, vinuri albe, vinuri rosii, vinuri spumante, vinuri speciale dar si soiuri locale din „Lumea Veche“ si „Lumea Noua“.

Atmosfera fiecarei intalniri, caracterizata prin distinctie, eleganta si aroma, a fost completata de umorul si experienta lectorului Sergiu Nedelea, care i-a initiat pe participanti cu maiestrie in tainele vinului, invatandu-i sa „citeasca“ vinul dincolo de eticheta. Curiozitatea si pasiunea participantilor sunt rasplatite prin acordarea unei diplome de „Initiat in arta vinului“ si accesul in Clubul WineArt Academy.

Le multumim participantilor pentru interesul manifestat si ii asteptam pe toti cei pasionati de arta vinului sa ia parte la seminariile si cursurile avansate organizate de WineArt Academy. Pentru finalul anului pregatim 2 workshopuri de exceptie. In noiembrie Cognac and cigars , iar in decembrie Champagne and caviar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here