Pe 26 octombrie, la Romexpo, in cadrul expozitiei Romania Security Fair, a avut loc conferinta Smart City by NEC, sustinuta de catre NEC Corporation, impreuna cu Security Global Consulting – partener strategic NEC pentru Solutii de Securitate. In cadrul conferintei s-a prezentat abordarea integrata a managementului securitatii prin implementarea unui model centrat pe nevoile de siguranta ale Cetateanului: Smart City – Safer City.

Conferinta Smart City by NEC a avut ca scop prezentarea raspunsurilor NEC Corporation la provocarile majore ale societatii contemporane, provocari pe care Nicolae VARVARA, Presedintele NEC Eastern Europe Ltd, in deschiderea conferintei, le-a definit ca avand doua directii majore: „Cresterea exponentiala a concentrarii urbane si nevoia autoritatilor de a asigura administrarea acestei concentrari in conditii optime, precum si evolutia cererilor si asteptarilor membrilor acestei comunitati, facilitata de evolutia tehnologica si cresterea nivelului de trai.”

La Conferinta au participat peste 80 de persoane, reprezentanti ai serviciilor administratiei publice centrale si locale, ai asociatiilor profesionale care activeaza in domeniul tehnicii de securitate, dar si reprezentanti ai companiilor private care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

Ca modalitati posibile de gestionare a noilor provocari ale societatii contemporane, Conf. Dr. Ing. Dumitru ZAMFIR, Academia Nationala de Informatii, in prezentarea sustinuta in cadrul conferintei, a punctat necesitatea abordarii managementului integrat de securitate pentru  protejarea infrastructurilor critice, aratând ca un astfel de management ar putea reusi, respectându-se cumulat urmatoarele conditii: „Prin generarea de aliante strategice la toate nivelurile organizatiilor pe grupe de activitati si intr-o stare de complementarietate a acestora, prin planificarea unitara la nivel executiv din punct de vedere strategic a proceselor si sistemelor, prin deschiderea catre schimbare si performanta, prin intermediul comunicarii, si, nu in ultimul rând, prin contracte adecvate si gestionarea acestora in vederea atingerii obiectivelor pe care si le-au propus organizatiile private si de stat.”

Liviu MURESAN, Presedintele Executiv al Fundatiei EURISC, a subliniat: „Este interesant de observat  preocuparea de a descarca problemele de securitate de la nivel national, la nivelul comunitatilor urbane, care pot fi echivalentul unor tari de dimensiuni mici sau mijlocii: 10, 20, 30 de milioane de locuitori. Gestiunea unui astfel de „mega-city” presupune un sistem de integrare a informatiilor care sa fie la dispozitia managerilor, pentru a gasi solutii pentru continuitatea afacerilor, calitatea vietii, s.a.m.d.

Este important ca in cadrul conferintei s-a subliniat nu numai performanta tehnologica deosebita, solutiile propuse, dar si prioritizarea securitatii cetateanului, deoarece aici este vorba despre o colaborare intre administratie si cetateni, despre un parteneriat public-privat, si este important ca acest lucru sa devina o normalitate, pentru ca, in momentul unor evenimente deosbite, si Japonia – reprezentata aici de NEC Corporation – are experienta unor astfel de evenimente, sa existe posibilitatea de a pune in practica aceasta buna colaborare.
Apreciez evenimentul si doresc succes acestei companii in colaborarea cu piata româneasca si cu piata europeana.”

Reprezentantii administratiei publice s-au aratat deosebit de interesati de solutiile prezentate in cadrul conferintei de catre specialistii NEC Corporation. Neculai ONȚANU, Primarul Sectorului 2, prezent la eveniment, a declarat: „Pe mine ca primar ma intereseaza tot ceea ce inseamna infrastructuri critice si este normal sa fie asa, deoarece trebuie sa adoptam acele masuri necesare de preventie si de management al protectiei acestor infrastructuri, care, daca nu sunt stabilite si nu sunt luate din timp, pot aduce prejudicii materiale uriase si pierderi seminificative de vieti. De aceea,  aceasta conferinta mi se pare extrem de importanta.”

La finalul conferintei, toti cei prezenti au avut posibilitatea sa asiste la o sesiune demonstrativa prezentata de catre specialistii NEC Corporation, in cadrul careia au fost expuse cateva dintre ultimele tehnologii in acest domeniu. La finalul sesiunii demonstrative, Stelian ARION, Presedintele A.R.T.S., a spus: Cred ca experienta NEC poate fi utila in România, in special  pentru cooperarea dintre sectorul public si cel privat, care e mai mult un deziderat decat o realitate aici. Solutiile lor tehnologice par a fi de asemenea foarte interesante. Eu zic ca este un prim pas reusit, asteptam sa vedem continuarea.”

Despre NEC Corporation

NEC Corporation este lider in integrarea tehnologiilor IT si de comunicatii de care beneficiaza oamenii din intreaga lume. Prin furnizarea de solutii si produse care utilizeaza indeaproape experienta si resursele globale ale companiei, tehnologiile avansate ale NEC vin in intâmpinarea nevoilor complexe si in continua schimbarea ale clientilor sai. NEC aduce peste 100 de ani de expertiza in domeniul inovarii tehnologice pentru a face mai puternici oamenii, afacerile si societatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here