Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu impreuna cu directorul Aeroportului International Cluj-Napoca, d-nul David Ciceo si cu dl. György Abrán, directorul comercial al companiei aeriene Wizz Air, au sustinut in cursul acestei dimineti o conferinta de presa referitoare la cresterea numarului si a frecventei destinatiilor operate de pe aeroportul clujean. in partea a doua, conferinta a prilejuit o deplasare pe santierul viitoarei piste de 3500 de m a Aeroportului, in vederea constatarii la fata locului a stadiului lucrarilor.

“Consolidarea prezentei Wizz Air pe Aeroportul din Cluj nu poate decat sa ne bucure si apreciem ca ea reprezinta un raspuns firesc la deschiderea manifestata de noi si la proiectele de investitii pe care le-am anuntat in legatura cu extinderea si modernizarea Aeroportului. Totodata, ne bucura faptul ca, la 5 ani de la venirea la Cluj a Wizz Air, in 13 noiembrie 2007, bilantul colaborarii este unul pozitiv iar evolutia este una vizibil ascendenta. Astfel, daca acum 5 ani Wizz Air opera de la Cluj 4 destinatii, in prezent aceasta companie opereaza nu mai putin de 12 destinatii iar lista acestora urmeaza sa se extinda. Consolidarea prezentei Wizz Air la Cluj denota faptul ca, in mod evident, statutul Aeroportului clujean de Principala Poarta Aeriana a Transilvaniei si totodata cel mai important nod de transport aerian al regiunii nu poate fi ignorat”, a precizat Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu

in cadrul conferintei de presa, reprezentantii companiei aeriene Wizz Air au anuntat cresterea cu 25% a capacitatii de operare a bazei de la Cluj, prin alocarea unei a treia aeronave in acest sens si prin lansarea de rute noi spre Bari, Bruxelles Charleroi si Eindhoven, incepand cu luna mai 2013. Cursele nou introduse vor avea pentru inceput frecventa de doua zboruri pe saptamana urmand ca, in functie de interesul manifestat de calatori, frecventa acestora sa creasca in decurs de cateva luni. Contractul a fost semnat cu compania aeriana pe o perioada de cinci ani, urmand ca, in functie de cerinte, sa se introduca si alte noi rute. Totodata, in cadrul conferintei, compania aeriana Wizz Air a anuntat ca va mari frecventa curselor operate de la Cluj si anume: Dortmund – Germania, Bergamo – Italia si Paris Beauvais – Franta.

Tot in cadrul conferintei de presa de astazi, Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu, a programat o vizita pe santierul viitoarei piste de 3500 de m a Aeroportului. Astfel, s-a putut constata la fata locului un ritm extrem de alert al lucrarilor la noua pista, de circa 1 metru la fiecare 4 minute, executia urmand a continua atata timp cat vremea si conditiile meteo o vor permite.

La finalul primei etape a lucrarii pista de decolare-aterizare va avea o lungime de 2100 de metri, cu o latime de 45 metri suprafata portanta + 2 x 7,5 m acostamente, tipul de beton utilizat fiind Beton rutier BcR 5,5. Utilajul de turnare beron rutier folosit este un pavator beton tip Wirtgen SP 850, avand o viteza maxima de pana la 6 m/minut. Latimea de turnare este de 7,5 m, dala de beton avand urmatoarele dimensiuni: lungime 7,5 m, latime 7,5 m, grosime 41 cm.

„in ceea ce priveste constructia noii piste, am creat firmei constructoare toate conditiile necesare derularii in conditii optime a acestei investitii, inclusiv prin alocarea fondurilor necesare in acest sens .in acelasi timp, intrucat vorbim despre prima pista construita de la zero in ultimii 50 de ani in Romania si de care dorim sa ne putem folosi mult timp de acum inainte, exigentele noastre ca si autoritate contractanta au fost extrem de crescute. Acestea s-au tradus, printre altele, in utilizarea la constructia pistei a unui beton extrem de rezistent si care nu a mai fost folosit pana acum in Europa de Sud-Est si cu atat mai putin in Romania ” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here