BCR adapteaza oferta de credite la tendintele pietei si ale cadrului de reglementare – banca lanseaza o oferta competitiva pentru creditele garantate in lei
in noua oferta, riscul valutar este zero, iar clientii beneficiaza de posibilitatea de a accesa credite cu dobanda fixa pe o perioada de 5 ani
Dobanda este stabilita in functie de raportul dintre suma creditului si valoarea garantiei

Bucuresti, 17 octombrie 2012 – Banca Comerciala Romana (BCR) isi adapteaza oferta de creditare la tendintele pietei si ale cadrului de reglementare privind protejarea clientilor, lansand o noua oferta de imprumuturi garantate in lei destinata cumpararii, modernizarii sau constructiei de locuinte (Casa Mea) ori pentru nevoi personale (Maxicredit).

Noua oferta de credite asigura clientilor BCR protectie maxima impotriva fluctuatiilor cursului de schimb; impotriva riscurilor de crestere a dobanzilor pe termen mediu banca ofera clientilor posibilitatea de a accesa credite cu dobanda fixa pe o perioada de 5 ani.

“Facem un pas important, in acelasi timp indraznet si necesar, de a acorda credite pentru casa numai in lei. Multi clienti considera creditul ipotecar in valuta mai ieftin, dar pe termen lung ne asteptam la costuri totale semnificativ mai reduse la creditele in lei comparate cu cele in euro, tinand cont in special de tendinta de crestere a indicelui EURIBOR de la nivelul minimului sau istoric din prezent, dar si de impactul semnificativ pe care fluctuatiile valutare il au asupra costurilor unui credit”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

Creditele garantate in lei de la BCR pot fi accesate pe o perioada de maxim 30 de ani, iar comisioanele de analiza si de administrare a creditului sunt zero. BCR finanteaza pana la 85% din valoarea garantiilor aduse – sunt acceptate in garantie si imobile care apartin altor persoane (sot/sotie, parinti, frati/surori etc.) – iar clientii au posibilitatea de a prezenta pana la 3 coplatitori. Dobanda este stabilita in functie de raportul dintre suma creditului si valoarea garantiei, iar clientii care primesc salariul intr-un cont BCR beneficiaza de reducere la dobanda standard.

Pe toata perioada creditului, BCR ofera gratuit asigurarea facultativa pentru locuinta la OMNIASIG.

“Din ce in ce mai multe tranzactii imobiliare se fac in lei deoarece tot mai multi clienti simt nevoia de a elimina riscul de curs valutar manifestat destul de vizibil in ultima perioada. Cumparatorii stiu ca pot stabili moneda in care se realizeaza tranzactia, si de aceea mizam pe o crestere importanta a pietei creditelor ipotecare in lei”, a explicat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

BCR mizeaza in promovarea noii oferte pe intreaga retea de unitati BCR, serviciile de banking prin telefon – Alo 24 banking si, in mod special, pe reteaua de 30 de Centre Imobiliare in cadrul carora banca ofera consultanta specializata si oferte imobiliare speciale disponibile prin intermediul parteneriatelor cu jucatori importanti ai pietei imobiliare (dezvoltatori, constructori, agentii imobiliare, intermediari de credite).

Creditele garantate in Euro vor fi disponibile doar pentru clientii care realizeaza venituri in EUR.

*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 643 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.400 de bancomate si POS – 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 215,2 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 1.751,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here