Grupul informatic american Apple va prezenta la 23 octombrie o versiune ‘mini’ a tabletei sale iPad, informează vineri site-ul specializat AllThingsD.com, citând surse apropiate companiei, relatează AFP.

Prezentarea va avea loc cu trei zile înainte de lansarea Surface, tableta creată de Microsoft, al cărei preţ nu a fost anunţat încă.

IPad reprezintă 17 din cele 25 de milioane de tablete vândute în al doilea trimestru, însă concurenţa devine din ce în ce mai numeroasă pe această piaţă în plină expansiune. În acest context, dorinţa companiei Apple de a rămâne competitivă faţă de tabletele mai mici şi mai ieftine, în special cele lansate de Google şi Amazon, prin lansarea unui ‘iPad mini’, era deja zvonită de mai multe săptămâni.

Ipad mini va avea un ecran de doar 7,85 inci în diagonală (19,9 cm), faţă de cei 9,7 inci (24,6 cm) ai versiunii actuale. Drept comparaţie, Nexus 7 de la Google are un ecran de 7 inci (18 cm), în timp ce Kindle Fire de la Amazon poate fi cumpărat în două versiuni, de 7 inci şi 8,9 inci (22,6 cm).

La Bursa de la New York, acţiunile Apple au crescut cu 0.91%, la 633,79 dolari, în jurul orei 14.45 GMT.AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here