Bucuresti, 9 octombrie 2012 – Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL)  si KIWI Finance au semnat un parteneriat privind promovarea produsului de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniul locativ prin reteaua brokerului de credite.

In acest moment, canalul principal de distributie a produsului oferit de Raiffeisen Banca pentru Locuinte este reteaua Raiffeisen Bank Romania.

„Am constatat ca desi peste 60% dintre romani au aflat despre produsul de economisire-creditare, doar o parte dintre ei ii stiu beneficiile. Acum sau mai tarziu toti avem nevoie de o renovare, reabilitare sau achizitie de locuinta, si ne dorim ca acest lucru sa nu presupuna un efort financiar mare. Prin acest parteneriat dorim sa imbunatatim gradul de cunoastere a sistemului de economisire-creditare, dar si sa raspundem mai usor nevoilor de finantare ale romanilor ce doresc sa investeasca in imbunatatirea spatiului lor locativ. Colaborarea cu KIWI Finance presupune disponibilitatea consultantilor de a merge in orice locatie convenabila pentru client fara niciun cost suplimentar pentru acesta. Programul pilot demareaza in Bucuresti incepand cu luna octombrie 2012. Parteneriatul acesta raspunde necesitatilor clientilor, in contextul in care observam o crestere a interesului pentru sistemul de economisire-creditare.”, a declarat Aurelia Cionga, Presedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

“Parteneriatul cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte reprezinta continuarea misiunii KIWI Finance de excelenta in consilierea financiara a clientilor si a viziunii de a fi prima optiune in gestionarea bugetului familiei, planificarea, optimizarea si accesarea unui credit pe nevoile lor. Mai mult decat un produs financiar, economisirea-creditarea reprezinta o componenta de educatie si comportament financiar matur ce include planuri de investitii pe termen mediu si lung, diversificarea portofoliului de economii si nu in ultimul rand, planificarea bugetului familiei atat pe segmentul locativ cu toate aspectele sale cat si pe acela al optimizarii cosului zilnic. Acest sistem a contribuit deja la finantarea reabilitarii sau achizitiei a milioane de  locuinte in Europa si speram sa ajutam cat mai multi romani sa-si imbunatateasca confortul familiei prin renovarea, modernizarea, extinderea, repararea propriei locuinte sau cumpararea uneia noi. Consultantii KIWI Finance vor explica pe intelesul tuturor planul de economisire–creditare, cum sa beneficieze eficient de sprijinul acordat de stat, de dobanzile avantajoase la creditul in lei si de toate celelalte caracteristici ale produsului Raiffeisen Banca pentru Locuinte.”, a afirmat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Produsul de economisire-creditare oferit de RBL reprezinta o schema eficienta de finantare a unor proiecte locative. Astfel el ofera posibilitatea de acumulare pe termen mediu si lung, prin economisirea periodica a unor sume oricat de mici, sume ce nu reprezinta un efort financiar major. La finalul perioadei de economisire se poate opta pentru un credit locativ in lei cu dobanda fixa, de 4,5% pe an sau 6% pe an,  in functie de produsul ales.

Beneficiile unui contract de economisire-creditare sunt:
in etapa de economisire
25% prima de stat, in limita a 250 euro/an;
dobanda oferita de banca;
fiecare membru al familiei poate lua cate o prima de stat daca incheie un contract de economisire-creditare.
in etapa de creditare
la finalul perioadei de economisire se poate opta pentru un credit locativ in lei, cu dobanda fixa de 4,5%  sau 6% pe an, in functie de varianta aleasa;
rata creditului va fi egala cu rata din perioada de economisire, deci rambursarea creditului se va realiza fara un efort financiar suplimentar;
nu exista comision de rambursare anticipata la credit.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, potrivit actului constitutiv, are ca actionari Raiffeisen Bank Romania, Bausparkasse Schwäbisch Hall, care detin fiecare cate 33,324% din actiuni, si Raiffeisen Bausparkasse Austria care detine 33,35% din participatii. Capitalul social este de 131.074.560 lei. Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele peste 550 de agentii Raiffeisen Bank si prin partenerii de afaceri. Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se pot obtine la numarul de telefon +4021/ 2 333 000 de luni pana vineri intre orele 08:00 – 22:00 si sambata intre orele 9:00 – 17:30, la adresa de mail [email protected] sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro.

KIWI Finance este lider pe piata de brokeraj bancar din Romania si a fost  infiintata la sfarsitul anului 2003. KIWI Finance detine o retea teritoriala de 31 de sucursale si francize in toata tara. De la infiintare si pana in prezent, brokerul a intermediat credite in valoare de aproape 600 de milioane euro la peste 125.000 de clienti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here