Bucuresti, 08 octombrie 2012: Asociatia de Pacienti cu Aritmii a organizat in perioada 4-6 octombrie 2012 prima campanie de testari gratuite pentru prevenirea bolii cardiovasculare si cunoasterea fibrilatiei atriale, in orasul Sinaia.

Peste 500 de persoane au beneficiat de testari gratuite pentru ritm cardiac, tensiune arteriala, parametrii de coagulare, parametrii de risc biologici – profil de colesterol, trigliceride si glicemie.

Actiunea din Sinaia a facut parte din platforma nationala de informare „1 EURO = 1 PACIENT”. Campania nationala de informare “1 EURO = 1 PACIENT” are ca obiectiv principal cresterea nivelului de constientizare in randul populatiei, prin informarea a peste 100.000 persoane referitor la fibrilatia atriala.

“Scopul principal al actiunii a fost de educare a populatiei, astfel incat locuitorii din Sinaia sa isi cunoasca starea de sanatate in mod activ,  ce valoare de tensiune au, sa invete sa isi masoare pulsul si sa isi faca analizele de baza pe care ar trebui sa le verifice in fiecare an.” Vicepresedinte A.P.A – Dr. Anca Dan

“Suntem bucurosi ca am avut rasunet in randul populatiei din Sinaia, numarul mare de participanti demonstrand ca era nevoie de o astfel de actiune.” Vicepresedinte A.P.A – Dr. Anca Dan
Peste 500 de participanti si-au facut analizele gratuit, incluzand reprezentanti ai autoritatilor – Primarul Orasului Sinaia,  Dl. Vlad Gheorghe Oprea, turisti si locuitori ai orasului Sinaia.

Despre Asociatia de Pacienti cu Aritmii (A.P.A.)

Asociatia de Pacienti cu Aritmii este o asociatie de pacienti si rude ale pacientilor care sufera de aritmii cardiace, organizatie non-profit care s-a nascut in anul 2011, din dorinta de a informa publicul cu privire la aritmiile cardiace. in cadrul asociatiei numarul cel mai mare de pacienti este reprezentat de cei care au fibrilatie atriala.

Scopul principal al asociatiei este de a creste nivelul de constientizare in randul populatiei in legatura cu aceasta maladie. O mare parte din pacientii cu fibrilatie atriala afla ca au aceasta aritmie dupa ce au facut accident vascular cerebral. Asociatia isi propune sa ajute populatia sa depisteze fibrilatia atriala si sa constientizeze importanta tratamentului preventiv administrat corect.

Membrii fondatori ai Asociatiei de Pacienti cu Aritmii sunt: Presedinte A.P.A. – Dna Mihaela Buzatu, Vicepresedinte A.P.A – Dna Elena Dumitrescu, Medic si Vicepresedinte A.P.A – Dr. Anca Dan.

Asociatia de Pacienti cu Aritmii a participat in anul 2011 la competitia desfasurata la nivel global,  „1 Mission 1 Million”, ce a constat intr-un concurs de proiecte. Asociatia a sustinut un proiect unic de educatie pentru prevenirea accidentului vascular in fibrilatia atriala. Proiectul a adunat numarul cel mai mare de voturi din partea publicului, castigand astfel concursul si obtinand finantare pentru campania de informare “1 EURO = 1 PACIENT”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here