Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, institutie de cultura aflata in subordinea  Consiliului Judetean Cluj, a inaugurat astazi, 3 octombrie 2012, Filiala KOGALNICEANU a bibliotecii.

Filiala Kogalniceanu este situata pe strada cu acelasi nume, la numarul 7, in centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca, intr-un imobil monument istoric – Palatul Teleki- si urmeaza a deservi populatia din zona, dar si elevii si studentii care studiaza la unitatile de invatamant din apropiere. Anterior, in aceasta locatie a functionat Sala de lectura a Bibliotecii Judetene “Octavian Goga” Cluj,  din anul 1994 si pana la mutarea fondului colectiei de baza in sediul central al bibliotecii.

Cu acest prilej, spatiul filialei a fost renovat din resursele financiare asigurate de Consiliul Judetean Cluj prin bugetul institutiei, in aceasta locatie urmand  a functiona o sectie pentru copii, o sectie de imprumut pentru adulti si o sala cu 25 de locuri pentru lectura pe loc. Filiala dispune, de asemenea, de o sala multifunctionala unde se intentioneaza ca pana la sfarsitul anului sa fie puse la dispozitia publicului 10 calculatoare cu acces la Internet. Tot cu aceasta ocazie, mobilierul bibliotecii  a fost reconditionat, un sprijin important, printre care un televizor si un DVD player, provenind din donatii ale unor persoane particulare,.

Fondul de documente al filialei este format din cca 18.000 de documente organizate in acces liber si a fost constituit din achizitii realizate din bugetul institutiei inca din anul 1996, din donatii de la persoane private, precum si de la diferite edituri. Totodata, vor fi puse la dispozitia utilizatorilor si cateva titluri de ziare si reviste clujene, precum si baza de date cuprinzand legislatia Romaniei.

Programul filialei este in zilele de luni, miercuri si joi intre orele 12.00 si 20.00, iar marti si vineri de la ora 8.00 la 16.00.

„Suntem convinsi ca publicul clujean va primi cu maxima bucurie aceasta reinaugurare si ca va apela intr-un numar cat mai mare la serviciile si facilitatile pe care le punem la dispozitie in aceasta locatie. Zona centrala a municipiului avea nevoie, cu certitudine, de aceasta filiala a bibliotecii prin intermediul careia sa isi satisfaca nevoia de cunoastere nu doar locuitorii din zona centrala ci si elevii si studentii de la numeroasele institutii de invatamant care functioneaza in acest areal” a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Horea Uioreanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here