Biroul Roman de Metrologie Legala si Biroul International de Metrologie Legala organizeaza in perioada 1-5 octombrie 2012 cea de-a 14-a Conferinta a Organizatiei Internationale de Metrologie Legala (OIML) si cea de-a 47-a reuniune a Comitetului International de Metrologie Legala (CIML).

Cele doua evenimente – la care participa delegati din 119 state membre OIML si reprezentanti ai altor organizatii regionale si internationale (BIPM, CECIP si ILAC/IAF) de metrologie – vor avea loc in perioada 1-5 octombrie 2012 in sala Atlas a Radisson Blu Hotel Bucuresti.

OIML, organizatie interguvernamentala infiintata la Paris, in 1955, avand ca principal obiectiv promovarea armonizarii globale a procedurilor de metrologie legala, a dezvoltat la nivel mondial o structura tehnica prin care ofera membrilor sai liniile directoare ce faciliteaza elaborarea reglementarilor nationale si regionale privind fabricarea si utilizarea mijloacelor de masurare destinate metrologiei legale. Romania s-a numarat printre semnatarii tratatului de constituire a organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here