Grupul sud-coreean Samsung a acuzat in instanta copania Apple pentru incalcarea patentelor in productia iPhone 5, escaladand conflictul global dintre cei doi lideri ai pietei smartphone-urilor, dupa ce a castigat in instanta revocarea interdictiei privind vanzarea in SUA a tabletei Galaxy Tab 10.1.

Samsung a adaugat acuzatia legata de iPhone, lansat in septembrie, pe lista unui proces in derulare legat de patente, potrivit Bloomberg. Procesul se desfasoara in tribunalul federal din San Jose, California. Apple a castigat in august daune de 1 miliard de dolari de la Samsung intr-un caz legat de patente in acelasi tribunal.

„Imediat dupa ce iPhone 5 a fost disponibil pentru vanzare, Samsung a inceput cercetarea produsului”, se arata in documentul transmis tribunalului. iPhone 5 incalca doua patente privind standardele in industrie si alte sase referitoare la caracteristici, sustine grupul sud-coreean.

Cei doi producatori de smartphone-uri s-au acuzat reciproc de copierea designului si tehnologiei pentru dispozitive mobile. Apple si Samsung sunt angajate in mai multe procese legate de patente in tari de pe patru continente, miza fiind dominatia pe piata globala de 219 miliarde de dolari a smartphone-urilor.

Judecatoarea Lucy Koh a ridicat o interdictie privind vanzarea tabletei Galaxy Tab 10.1, dupa ce un juriu a decis ca produsul Samsung nu a incalcat un patent al Apple.

Cazul in care Samsung a adaugat acuzatia vizand iPhone 5 este programat sa se judece in 2014. Samsung sustine ca opt patente i-au fost incalcate si de modelele anterioare ale iPhone, precum si de iPad si iPod Touch.

Apple a obtinut deja un ordin preliminar al judecatoarei Koh pentru interzicerea temporara a vanzarilor smartphone-ului Nexus al Samsung. in august, Apple a adaugat si smartphone-ul Galaxy S III pe lista patentelor despre care afirma ca ii incalca patentele.

intr-un document transmis instantei la 19 septembrie, Apple afirma ca intentioneaza sa depuna acuzatii si legate de „produsele Samsung lansate recent, inclusiv sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean si Galaxy Note 10.1”.

in precedentul proces din SUA, juratii au ajuns la concluzia ca Samsung a incalcat sase patente ale Apple din cele sapte semnalate de compania americana. Judecatoarea Koh a programat o audiere in decembrie pentru a analiza o cerere Apple privind interzicerea in SUA a opt smartphone-uri Samsung si a tabletei Tab 10.1. De asemenea, va fi analizata si cererea Samsung pentru anularea verdictului, in baza comportamentului inadecvat al juratilor. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here