Masinile care se conduc singure vor circula in curand in teste pe strazile din California, cel mai populat stat american, dupa ce o lege sustinuta de Google a fost semnata de guvernator.

O masina modificata de Google pentru a se conduce singura a primit anul trecut aprobarea pentru a circula, in teste, pe drumurile publice in statul Nevada, transmite Bloomberg.

Legea semnata de guvernatorul Californiei, Jerry Brown, permite testarea pe drumurile publice a masinilor care se conduc singure, insa doar daca pe scaunul soferului se afla si un posesor de permis de conducere, care sa intervina daca devine necesar.

„Astazi vedem cum SF devine realitatea de maine”, a spus Brown la ceremonia de semnare a legii, la sediul din Mountain View al Google.

Google, operatorul celui mai mare motor de cautare online din lume, a modificat o masina Toyota Prius care se conduce singura folosind camere video, senzori radar, un detector de distanta cu laser si harti detaliate. Autovehiculul include si un mecanism de urgenta, care permite soferului sa preia controlul prin apucarea volanului sau apasarea franei.

„Oricine se urca in masina si vede ca se conduce singura va fi un pic nesigur la inceput, dar se va obisnui”, a spus Brown.

Legea adoptata in California cere Departamentului pentru Autovehicule sa pregateasca reglementari pentru acordarea numerelor de circulatie, teste si operarea masinilor autonome.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here