MGM Holdings, care detine studiourile Metro-Goldwyn-Mayer de la Hollywood, se pregateste sa se listeze la bursa inainte de premiera noului film din franciza James Bond, programata pentru 26 octombrie, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata discutiilor.

MGM a depus in luna iulie la autoritatea de reglementare a pietei de capital din SUA documentele pentru listarea la bursa, in cadrul unei proceduri confidentiale care permite actionarilor companiei sa estimeze potentialul interes al investitorilor inainte de a lua o decizie.

Astfel, compania ar trebui sa prezinte in luna septembrie prospectul pentru listare, pentru a profita de expunerea oferita de lansarea noii productii James Bond.

„Exista asteptari ridicate legate de rezultatele la box office. Prin lansarea procedurii de listare inaintea aparitiei filmului, actionarii pot obtine ceea ce vor, iar investitorii vor vedea mai tarziu cu ce raman”, comenteaza pentru Bloomberg Jay Ritter, profesor de finante la Univesitatea din Florida.

La Hollywood, speculatiile legate de listare rivalizeaza cu asteptarile privind noul film, iar oferta pe bursa va fi urmarita de posibilii investitori interesati de preluarea studioului, iesit din faliment in 2010, procedura in cadrul careia a fost preluat de creditori.

Noul film James Bond, „Skyfall” („007: Coordonata Skyfall”), va debuta in Europa pe 26 octombrie si in SUA pe 9 noiembrie. Filmul a fost produs de MGM si este distribuit de Sony.

In luna iulie, valoarea de piata a studioului a fost estimata la 2,36 miliarde dolari, cand compania a rascumparat pentru 590 milioane dolari participatia detinuta de miliardarul Carl Icahn, de 25% din actiuni.

La inceputul anului 2010, MGM a primit oferte de preluare de la Lions Gate Entertainment si Time Warner, potrivit informatiilor aparute atunci in presa, atribuite unor surse apropiate situatiei.

Aranjorii ofertei publice initiale sunt JPMorgan Chase si Goldman Sachs, au declarat recent surse apropiate situatiei.

Cele mai importante productii lansate de MGM in acest an sunt „Skyfall” si „The Hobbit: An Unexpected Journey”, care va avea premiera pe 14 decembrie. Cele doua filme au fost produse in parteneriat cu Warner Bros., divizie a Time Warner.

Filmul precedent din seria James Bond, „Quantum of Solace”, lansat in 2008, a strans incasari de 586 milioane de dolari. „Casino Royale”, primul film 007 in care personajul principal a fost interpretat de Daniel Craig, a adunat 594 milioane de dolari de la aparitie, in 2006.

„The Hobbit” se adreseaza fanilor trilogiei „Stapanul Inelelor” („The Lord of the Rings”), care a generat incasari de 971 milioane de dolari.

Veniturile MGM au scazut cu 34% in trimestrul al doilea, la 128,4 milioane de doalri, dupa ce compania a retras de pe piata DVD-urile filmelor cu James Bond pentru a genera cerere inaintea lansarii din aceasta toamna. Profitul companiei s-a triplat in aceeasi perioada, la 42,6 milioane dolari. MGM avea la jumatatea anului lichiditati de 274,8 milioane dolari si nicio datorie.

intre timp, compania a imprumutat 295 milioane de dolari pentru a finanta rascumpararea actiunilor lui Carl Icahn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here