Romania este prezenta cu 37 de companii in topul celor mai mari 500 din Europa Centrala dupa cifra de afaceri de anul trecut, potrivit unui studiu pregatit de Deloitte.
Totodata, in doua topuri separate ale celor mai mari 50 de banci si companii de asigurari din regiune, Romania se regaseste cu cate 5 prezente.

Rezultatele complete ale studiului vor fi anuntate saptamana viitoare.

In clasamentul de anul trecut, Romania era prezenta cu 38 de companii in topul celor mai mari 500 din regiune, ocupand locul cinci din regiune, cea mai bine plasata fiind Petrom, pe locul 25.

Raportat la diferitele industrii, doua banci romanesti se aflau anul trecut intre primele 50 de institutii de profil europene, respectiv BCR, pe locul 9, si BRD, pe 15.

si in topul industriei de asigurari se regaseau cinci firme din Romania, respectiv Astra, Allianz-tiriac Asigurari, Omniasig, Groupama si ING Asigurari de Viata.

Deloitte Top 500 Europa Centrala este un clasament anual al companiilor din regiune, realizat in functie de venituri, profit, numar de angajati si capitalizare din 18 tari. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here