Geniki Bank, divizia Societe Generale din Grecia, ar putea fi preluata de Piraeus Bank, a patra banca din Grecia dupa active, au declarat surse apropiate siuatiei pentru cotidianul elen Capital.gr.

„In urma solicitarii Comisiei Pietei de Capital din Grecia, Piraeus Bank confirma ca este angajata in discutii confidentiale privind posibila achizitie a participatiei Societe Generale la Geniki Bank”, se arata in comunicat.

Piraeus Bank precizeaza ca discutiile se afla in stadiu avansat, dar nu a fost luata inca o decizie de catre niciuna din parti, arata Capital.gr.

Banca elena urmeaza sa dea informatii legate de progresul discutiilor, la momentul potrivit.

Publicatia Proto Therma a relatat la randul ei ca un acord de vanzare ar putea avea loc in aceasta saptamana.

Tranzactia ar putea include o injectie de capital de 350 milioane de euro din partea Societe Generale, care va pastra o participatie de 10% la Geniki Bank, potrivit site-ului Euro2day.gr.

Daca va fi realizata, vanzarea Geniki ar marca a doua tentativa a unei banci franceze de a iesi de pe piata elena, dupa cea a Credit Agricole, care analizeaza trei oferte pentru subsidiara sa Emporiki Bank of Greece.

Pentru Emporiki Bank au depus oferte National Bank of Greece, EFG Eurobank si Alpha bank.

Credit Agricole a anuntat marti ca ar putea incheia un acord de vanzare a Emporiki in decurs de cateva saptamani.

Banca Credit Agricole a avut ambitii mari in Europa de Sud-Est, dar a fost puternic afectata de criza datoriilor suverane. Achizitia Emporiki Bank in 2006 i-a provocat pierderi de ordinul miliardelor de euro, ca urmare a cresterii creditelor neperformante, dupa restructurarea din acest an a datoriilor Greciei.

Mult mai mica decat Emporiki, Geniki Bank a avut la randul ei probleme in ultimii ani din cauza imprumuturilor neperformante si a altor pierderi legate de criza datoriilor din Grecia. (MEDIAFAX)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here