Faptul ca o buna parte dintre studentii din Capitala si marile orase sunt plecati in vacanta pune o presiune importanta asupra ofertei si-i face pe proprietari mai flexibili in negociere. Astfel, perioada de vara este una propice pentru cautarea unei chirii. www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din Romania, prezinta, in cele de mai jos, un clasament al celor mai ieftine chirii in cele mai cautate cartiere din Bucuresti si alte mari orase din tara.

Bucuresti

1. Drumul Taberei:

In cel mai cautat dintre cartierele Capitalei, chiriile la garsoniere pornesc de la 180-190 de euro pe luna. Pentru o asemenea suma poate fi inchiriata o locuinta complet mobilata si utilata, cu o suprafata de 32 de metri patrati, situata la un etaj intermediar. Acelasi pret cerut il are insa si o garsoniera nemobilata, cu o suprafata utila ceva mai mare (40 de metri patrati), situata la parterul unui bloc cu noua nivele.

La doua camere, chiriile incep de la 210-220 de euro pe luna. Cu o asemenea suma poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata utila cuprinsa intre 40 si 48 de metri patrati, complet mobilat si utilat.  Pe segmentul locuintelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro. La acest pret poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata utila de 68 de metri patrati, situat la etajul al optulea dintr-un bloc cu zece nivele. Locuinta este utilata, dar doar partial mobilata.

2. Militari:

Aici, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe luna. La acest pret este scoasa pe piata o locuinta mobilata, cu o suprafata utila de 30 de metri patrati, situata in ansamblul rezidential Westgate, din zona Preciziei, din apropierea statiei de metrou cu acelasi nume. Acest pret este insa valabil doar pentru clientii care pot plati chiria in avans pe un an de zile. Pentru o proprietate similara, dar situata intr-un bloc vechi, cei interesati ar trebui sa plateasca cel putin 180 de euro pe luna.
Pe segmentul locuintelor cu doua camere, cel mai mic pret cerut este 200 de euro. Pentru aceasta suma poate fi inchiriat un apartament vechi, cu o suprafata utila de 50 de metri patrati, situat la parterul unui bloc cu noua etaje. Locuinta este mobilata si utilata.

La trei camere, cea mai mica chirie din Militari este 290 de euro pe luna. Atat cere proprietarul unui apartament cu o suprafata utila de 65 de metri patrati, situat in zona Lujerului, in apropiere de statia de metrou cu acelasi nume.

3. Dristor:

Pe segmentul apartamentelor cu o camera din acest cartier, cel mai mic pret cerut este 100 de euro (cu toate utilitatile incluse). Este vorba insa despre o garsoniera intr-o vila construita in anul 2000, cu o suprafata utila de 14 metri patrati. Locuinta are baie proprie, insa bucataria este la comun. Pentru garsonierele situate in blocuri vechi, preturile pornesc de la 210 euro pe luna (pentru o suprafata utila de 35 de metri patrati).

La doua camere, cel mai mic pret cerut este 240 de euro pe luna. Acesta este si cazul unui apartament cu o suprafata utila de 55 de metri patrati, situat la etajul al saselea dintr-un bloc de zece.  In Dristor, un apartament cu trei camere poate fi inchiriat cu minimum 330 de euro pe luna. La acest pret este scos pe piata un apartament cu o suprafata utila de 64 de metri patrati, situat la parterul unui bloc cu zece etaje din zona Camil Ressu. Locuinta este decomandata, renovata, dar doar partial mobilata.

Timisoara

Asa cum era de asteptat tinand cont de numarul mare de studenti din oras, cel mai cautat dintre cartierele Timisoarei este Complexul Studentesc, unde chiriile la garsoniere pornesc de la 150 de euro pe luna. Pentru o asemenea suma poate fi inchiriata o locuinta complet mobilata si utilata, in stare buna, cu o suprafata de 25 de metri patrati, situata la etajul 1 intr-un bloc cu patru etaje.

Pentru apartamentele cu doua camere, chiriile incep de la 180 de euro pe luna. Cu o asemenea suma poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata utila de 50 metri patrati, complet mobilat si utilat, situat la parterul unui imobil cu patru etaje.
Pe segmentul locuintelor cu trei camere, chiriile cerute de proprietari pornesc de la 250 de euro. La acest pret poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata utila de 67 de metri patrati, situat la un etaj intermediar intr-un bloc cu patru nivele. Locuinta este utilata si mobilata.

In afara Complexului Studentesc, cartierele cele mai cautate din Timisoara sunt Girocului, Lipovei, Soarelui si Aradului, iar cele mai multe oferte se gasesc in Complex si zona Aradului.

Cluj-Napoca

Cel mai cautat cartier din Cluj-Napoca este Marasti. Aici, chiriile la garsoniere pornesc de la 160 de euro pe luna., suma pentru care poate fi inchiriata o locuinta mobilata si utilata, in stare buna, cu o suprafata de 28 de metri patrati, situata la ultimul etaj intr-un bloc cu patru etaje.

Pentru apartamentele cu doua camere, majoritatea chiriilor se situeaza in intervalul 250 – 280 de euro pe luna. Cu 250 de euro, poate fi inchiriat un apartament cu o suprafata utila de 50 metri patrati, complet mobilat si utilat, situat la etajul doi sau trei intr-un imobil cu patru etaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here