Federatia Patronatelor din Turism si Servicii isi exprima condoleantele pentru familiile celor ucisi in tragicul atentat terorist din Bulgaria si isi manifesta  ingrijorarea pentru efectele pe care exportul de terorism il poate avea in aceasta parte de Europa. Suntem alaturi de colegii nostri bulgari care activeaza in turismul din tara vecina si speram sa depaseasca tragedia acestor clipe grele.

Atunci cand bombele vorbesc, turismul este redus la tacere, iar populatii intregi care depind de aceasta industrie sunt afectate in mod direct. Pe langa victimele directe, prabusirea turismului si ocolirea zonei de catre turisti inseamna producerea de „victime colaterale” din cauza recesiunii economice si a lipsei de posibilitati materiale.

Federatia Patronatelor din Turism si Servicii solicita de aceea autoritatilor romane sa ia masuri stricte de protectie a turistilor romani si straini si sa sporeasca vigilenta pentru a preintampina asemenea atentate pe teritoriul Romaniei.

Trebuie introdusa de urgenta politia plajelor pentru a spori siguranta celor aflati in vacanta si pentru ca orice fel de incidente sa fie descurajate din timp.

Este important ca Romania sa ramana o tara sigura, ocolita de asemenea evenimente tragice, pentru ca cetatenii care se afla in timpul sejururilor turistice, fie ei romani sau de alta nationalitate, sa se simta in absoluta siguranta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here