Sambata, 30 iunie, pe plaiurile insorite din statiunea Vidra, judetul Vȃlcea a avut loc festivalul „Ziua Lacului Vidra” – primul eveniment de acest gen care a avut ca obiectiv promovarea potentialul turistic al zonei si atragerea unui numar cat mai mare de turisti intr-o zona inca nedescoperita in toata splendoarea ei, strajuita de munti, unde linistea cu greu poate fi egalata.

Desi lacul Vidra se afla in inima Muntilor Lotrului, acest lucru nu a fost un impediment pentru turistii care au vrut sa cunoasca acest colt de natura feeric si sa petreaca macar o zi in mijlocul naturii. Drumul montan a oferit celor care si-au indreptat pasii in weekendul trecut catre aceste plaiuri mirifice, prilejul de a cunoaste una dintre cele mai frumoase zone montane ale tarii, iar drumurile inguste prin mijlocul vegetatiei luxuriante au creat senzatia unei lumi de poveste.

Evenimentul a avut ca moderator pe Bogdan Nicolai – realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM – un impatimit al drumetiilor si turismului iar programul evenimentului a fost unul atractiv, bogat in activitati culturale, muzica, concursuri, etc.

La ora 11.00 a avut loc deschiderea oficiala, prilej cu care primarul localitatii Voineasa, Gheorghe Stanciu, a multumit organizatorilor pentru initiativa lor de a promova aceste zone, artistilor care au dat viata evenimentului, precum si publicului prezent la eveniment si a promis ca va depunde toate eforturile pentru a ajuta la promovarea si dezvoltarea acestei zone: “Prin proiectele pe care le voi derula, cu sustinerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, sper sa punem in valoare cȃt mai mult aceste zone”.

Dupa deschidere, a avut loc o prezentare a zonei – adevarate tablouri create de Dumnezeu pe pamȃnt, zonele putȃnd fi admirate ulterior “pe viu”, in toata splendoarea lor. Zona beneficiaza de atractii formidabile: chei, cascade, pesteri, peste 80 de trasee marcate si intretinute, posibilitatea practicarii alpinismului, pescuitului si vanatorii sportive, precum si numeroase puncte belvedere.

in cadrul evenimentului nu au lipsit nici dansurile populare si traditiile din zona Muntilor Lotrului, acestea fiind prezentare de Ansamblul “Brȃul de Aur”, elevii Grupului scolar „Matei Basarab” – Rȃmnicu Vȃlcea si multi altii.

La ora 16.00 muntii au rasunat sub acordurile melodiilor „Directia 5″, iar la ora 18.00 a celor de la „Compact”, publicul fredonȃnd fiecare melodie alaturi de ei. “Sunt inca sub impresia puternica a locului unde am cȃntat si a publicului care ne-a asteptat la evenimentul “Ziua Lacului Vidra”. Sa va mai spun ce loc si ce peisaj de vis este acesta? Nu sunt indeajuns de bun povestitor ca sa gasesc cuvintele care pot sa descrie ceea ce ochii au vazut! Inca o data va multumim ca ne permiteti sa fim Compact de 33 de ani in Romȃnia.” – a scris Paul pe pagina de facebook.

Cei prezenti la eveniment au putut sa descopere lacul si locurile din zona, cu un farmec aparte, incarcate de basme si legende pe care batranii satelor le pastreaza in memorie si sunt totdeauna pregatiti sa le impartaseasca cu vizitatorii curiosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here