Recent, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), a avut o intalnire cu o delegatie a companiei China Communication Construction Co. Ltd. (International), condusa de Hu Bin, director general – dezvoltarea afacerilor pentru Europa si Asia Centrala. La intrevedere a participat, de asemenea, Valentin Militaru, presedintele Sectiunii Industrie a CCIB, vicepresedinte al Camerei bucurestene.
Firma chineza, specializata in investitii, proiectarea si constructia de porturi, cai navigabile, drumuri, poduri, cai ferate, aeroporturi si alte obiective de infrastructura de transport, opereaza in 80 de tari si regiuni ale lumii, insa este interesata sa dezvolte proiecte si in Romania, inclusiv in parteneriat public-privat.
in deschidere, presedintele Camerei bucurestene a vorbit despre relatiile speciale pe care CCIB le-a dezvoltat in ultimii ani in spatiul chinez. in acest context, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a aminitit de misiunile si forumurile economice organizate in China si a subliniat colaborarea excelenta pe care CCIB o are cu Camera de Comert si Industrie Beijing (CCI Beijing) si cu Consiliul Chinez pentru Promovarea Comertului International (CCPIT). De asemenea, presedintele CCIB a vorbit oaspetilor despre gama larga de servicii oferita de Camera bucuresteana partenerilor straini, precum si despre reprezentanta CCIB, dublata de o expozitie permanenta cu produse realizate in Romania, care va fi inaugurata in luna iulie a.c. la Beijing.
Presedintele Camerei bucurestene a invitat oaspetii chinezi sa participe la forumul de investitii „Implicarea Chinei in Regiunea Dunarii”, eveniment organizat in prima parte a lunii iulie a.c. in capitala Romaniei de Camera bucuresteana, impreuna cu partenerii sai, CCI Beijing si CCPIT. Prin aceasta manifestare se urmareste, in principal, crearea unei platforme de intalnire intre initiatorii unor proiecte cu potential economic major din spatiul dunarean – autoritati publice si mediu privat – si companiile chineze interesate sa investeasca in spatiul european, indeosebi in regiunea Dunarii.
Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here