Pe o piata aflata in continuare in plina criza, 15,5% din totalul apartamentelor scoase la inchiriere pe imobiliare.ro vizeaza segmentele de varf. Astfel, in cazul a 1.107 din cele 7.137 de apartamente de inchiriat, chiria lunara depaseste 1.000 de euro. www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din Romania, prezinta, pe baza anunturilor inscrise in portal, un top al celor mai scumpe apartamente scoase la inchiriat.
6.800 euro/luna, un penthouse
In Herestrau
Cel mai scump apartament scos la inchiriere in acest moment este un penthouse cu o suprafata utila de 450 mp din Herastrau. Cu 6.800 de euro, echivalentul a peste 14 salarii medii brute in Romania, poate fi inchiriat un apartament exclusivist cu 4 camere, cu vedere spre Parcul Herastrau, situat in imediata apropiere a restaurantelor si cafenelelor din zona. Imobilul in care se afla are doar doua apartamente pe nivel, fiecare cu vedere spre parc. Fiecare dormitor este prevazut cu baie proprie si dressing. Pentru o mai buna izolare a spatiului, livingul este prevazut cu bucatarie inchisa.
4 camere in Dorobanti: 4.600 euro/luna
Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe apartamente scoase la inchiriat se afla un apartament din Dorobanti. Apartamentul este situat la primul etaj intr-un imobil cu trei etaje, cu cate un apartament pe nivel si are o suprafata de 309 mp, la care se adauga 44 mp de terase. Apartamentul, complet mobilat si utilat, are 3 dormitoare, un living, 4 grupuri sanitare, 3 dressinguri, 4 terase si bucatarie.
4.500 euro/luna: penthouse in Pipera
Cine dispune de 4.500 de euro pe luna pentru chirie are suficiente oferte la dispozitie pentru a-si alege o locuinta pe plac. De exemplu, in Pipera, cu acesti bani poate fi inchiriat un penthouse cu o suprafata utila de 380 mp. Apartamentul ocupa etajele 4 si 5 intr-un imobil din 2009 si are 3 camere si 2 grupuri sanitare. Livingul are acces la o terasa. Apartamentul este complet mobilat si utilat, inclusiv cu jacuzzi sau sistem de alarma.
Cele mai scumpe apartamente de inchiriat in celelalte mari orase din tara
Desi considerabil mai ieftine decat in Bucuresti, zeci de apartamente ale caror chirii lunare depasesc 1.000 de euro sunt scoase pe piata in toate marile orase din tara.
Cel mai scump apartament de inchiriat in Cluj-Napoca este situat la etajul 1 al unui imobil nou de tip vila, in apropierea Facultatii de Medicina. Apartamentul este compus din living cu bucatarie, doua bai, doua dormitoare din care unul are baie proprie, hol si debara. Este utilat si mobilat modern si dispune, de asemenea, de 3 terase, loc de parcare si garaj cu telecomanda. Chiria lunara solicitata in acest caz este de 1.500 euro.
Cea mai scumpa chirie din Timisoara, 1.250 euro/luna, este intalnita in cazul unui apartament cu o suprafata utila de 170 mp, situat la etajul al doilea intr-o cladire istorica din Piata Unirii. Apartamentul are trei camere, o baie, o bucatarie si un balcon spatios.
in Constanta, cel mai scump apartament de inchiriat are doar doua camere, dar o suprafata utila de 100 mp si este situat intr-un bloc nou, construit in 2010. Cu vedere la mare, complet mobilat si utilat, acest apartament poate fi inchiriat cu 1.700 euro/luna
4 camere, suprafata utila de 150 mp, doua bucatarii si doua bai, la 5 minute de mers pe jos de centrul orasului pot duce chiria lunara a unui apartament din Brasov la 1300 euro. Apartamentul se afla intr-un bloc construit in 2009, iar in acest pret sunt incluse un garaj si un loc de parcare
in general chiriile practicate in Iasi sunt mai scazute decat in celelalte mari orase din tara. De altfel, acest lucru reiese si din faptul ca cea mai scumpa chirie solicitata pentru un apartament din Iasi se ridica la 750 euro/luna. Vorbim de un penthouse din zona rezidentiala Bucium, situat pe doua niveluri, cu o suprafata de 165 mp. La primul nivel sunt doua dormitoare, cu panorama asupra orasului, fiecare cu baia proprie, 2 holuri, un balcon, iar la al doilea nivel este situat livingul cu deschidere spre o terasa ampla, bucataria, un balcon si o baie. Penthouse-ul se inchiriaza complet mobilat, mobilierul fiind in cea mai mare parte din lemn masiv. Apartamentul are propriul loc de parcare, iar in gradina imobilului exista un spatiu verde amenajat pentru un loc de joaca si relaxare.
Despre imobiliare.ro:
Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este primul si cel mai accesat portal
imobiliar din Romania. Portalul a depasit de curand pragul de 30 000 de vizitatori unici pe zi si cuprinde cea mai mare baza de oferte din toate categoriile imobiliare la nivel national.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here