Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Cluj, institutie publica de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, continua activitatile de preluare a documentelor pentru tiparirea cartilor de identitate in comunele de pe raza judetului Cluj.
O echipa de lucratori ai Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Cluj, se va deplasa joi, 5 aprilie 2012, in localitatea Savadisla, judetul Cluj, cu statia mobila, in vederea preluarii documentelor pentru intocmirea cartilor de identitate.
Cetatenii de pe raza comunei care au cartile de identitate expirate, sau urmeaza sa expire in urmatoarele 180 de zile, a tinerilor care implinesc varsta de 14 ani, a celor aflati in alte situatii care impun eliberarea unui nou act de identitate, precum si cei care solicita viza de resedinta, se vor prezenta cu toate documentele necesare eliberarii cartii de identitate, cu incepere de la ora 09.00, la sediul Primariei Comunei Savadisla.
Pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor ce se impun in aceasta etapa, premergatoare intocmirii cartii de identitate (de preluare a imaginilor, cererilor si documentelor necesare), lucratorii Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor Cluj, beneficiaza de sprijinul lucratorilor din cadrul primariei si a organelor de politie locale.
Reamintim faptul ca aceasta actiune de punere in legalitate cu acte de identitate a persoanelor se va realiza prin deplasarea cu statia mobila achizitionata in cadrul proiectului: „Modernizarea activitatilor de evidenta a persoanelor din judetul Cluj”, finantat prin Programul Phare 2006 “Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local”. Principalele beneficii pe care proiectul anterior amintit le aduce constau in:
– reducerea cu 50% a timpului de emitere a actelor de identitate si a modificarilor in actele de stare civila;
– imbunatatirea cu 20% a activitatii de evidenta a populatiei;
– cresterea cu 25% a securitatii informatiilor cu privire la persoane; – reducerea cu 50% a timpului de asteptare la birourile si ghiseele de relatii publice.
Activitatile se desfasoara in sprijinul persoanelor carora starea sanatatii sau posibilitatile materiale nu le permit sa se prezinte la ghiseu pentru obtinerea documentelor de identitate, contribuind astfel la reducerea riscului de marginalizare sociala a acestor categorii de persoane defavorizate.

Biroul de presa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here