Romanii care au masini mai vechi de zece ani pe care doresc sa le duca la casat in schimbul voucherelor valorice pentru programul „Rabla” pot merge la REMAT-uri pentru a le valorifica. Conform reglementarilor, proprietarii de masini mai vechi de zece ani dar obligatoriu in stare de functionare trebuie sa mearga la REMAT-uri cu actele de proprietate si cu documentele de la politie din care sa rezulte radierea lor din circulatie. In baza acestor documente, masina veche este casata, in schimbul ei proprietarul primind un tichet cu valoarea de 3.800 de lei.

Proprietarii de tichete fie le pot folosi la cumpararea unei masini noi, fie le pot vinde pe piata libera. Marti, 3 aprilie, aceste tichete se vindeau cu sume intre 1.500 si 2.100 de lei, conform anunturilor postate pe internet.

Bugetul prevazut de Administratia Fondului de Mediu pentru editia 2012 a programului „Rabla” este de 114 milioane de lei, suma din care poate fi acoperita scoaterea din uz a 30.000 de masini mai vechi de zece ani. Valoarea voucherului a ramas aceeasi in 2012 ca si in anii trecuti.

La cumpararea unei masini noi pot fi utilizate trei astfel de vouchere.

In ultimii doi ani, prin programul „Rabla” au fost casate 305.964 de masini uzate si au fost cumparate 101.766 de masini noi, 40.269 dintre acestea fiind de productie romaneasca, potrivit datelor Ministerului Mediului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here