„Suntem interesati sa identificam parteneri in regiunea dumneavoastra si sa gasim solutii viabile pentru a dezvolta schimburile comerciale dintre tarile noastre”, a subliniat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), in cadrul intrevederii cu delegatia oficiala a Asociatiei de Prietenie Sri Lanka – Romania din cadrul Parlamentului Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka, condusa de deputatul Neomal Perera, ministrul adjunct al afacerilor externe din aceasta tara.
in cadrul intalnirii presedintele CCIB a prezentat strategia de relatii externe a Camerei bucurestene, orientata prioritar catre dezvoltarea relatiilor comerciale cu tari din afara spatiului comunitar, subliniind eficienta misiunilor si forumurilor organizate cu parteneri de pe piete-tinta, precum si succesul reprezentantei CCIB, dublate de o expozitie permanenta cu produse romanesti, de la Sharjah (EAU). De asemenea, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a vorbit despre rolul important pe care camerele de comert din Romania il au in dezvoltarea relatiilor economice cu alte state, inclusiv cu Sri Lanka, prin prisma colaborarii pragmatice pe care o au cu organizatii similare din strainatate si a instrumentelor utilizate. Printre domeniile in care cele doua comunitati pot colabora, presedintele CCIB a evidentiat sectorul industrial, cercetarea (sectorul aeronautic, electrotehnic, nanotehnologii) si, nu in ultimul rand, zona universitara.
Neomal Perera, ministrul adjunct al afacerilor externe al RSD Sri Lanka a prezentat principalele oportunitati de afaceri din tara sa – deschiderea catre tarile din Asia de Sud si Est, infrastructura portuara dezvoltata, posibilitatea de a produce la preturi competitive – si a subliniat potentialul de dezvoltare a relatiilor economice dintre cele doua tari, in contextul preocuparilor oficialilor sri-lankezi de asigurare a stabilitatii tarii, atat din punct de vedere politic, cat si economic.

Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here