Bucuresti, 25 martie 2012  – BCR Leasing a prezentat oficial echipa cu care va concura in sezonul 2012 al Campionatului National de Raliuri Dunlop, formata din: Valentin Porcisteanu, campion national absolut in 2011, Edwin Keleti, campion national de raliuri Grupa A in 2010, Alexandru Filip, vice-campion national, grupa A si castigator la clasa A in 2009.
Consilierea tehnica a echipei BCR Leasing Rally Team este asigurata de Colina Motors, participant cu traditie in campionatul national de raliuri.
„Dupa zece ani de activitate pe piata romaneasca, BCR Leasing stie ca experienta este un atu important in castigarea oricarei competitii. De aceea a ales sportivi cu experienta si a format o echipa al carei obiectiv principal este performanta. BCR Leasing este prima companie de leasing care participa in Campionatul National de Raliuri cu o echipa proprie, continuand astfel sa probam o atitudine pe care o avem constant in business si care are la baza indrazneala, curajul de a merge pe drumuri neexplorate de ceilalti, capacitatea de a privi lucrurile dintr-o perspectiva noua si de a fi astfel cu un pas inaintea vremurilor”, a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing.
in avanpremiera Campionatului National de Raliuri, pilotii „Echipei de Raliu BCR Leasing” au fost provocati la o competitie digitala de catre conducatori auto pe trasee care nu necesita carnet: campioni ai jocurilor pe computer. Evenimentul de lansare a noii echipe,– a folosit conceptul de LAN Party, avand formatul unui maraton al jocurilor pe computer, in cadrul caruia membrii BCR Leasing Rally Team au fost provocati la prima lor competitie in aceasta formula in etapa digitala a raliului.
Valentin Porcisteanu, campion national absolut, va pilota un Mitsubishi EVO X R4, la clasa 2, avandu-l in dreapta pe Dan Dobre, alaturi de care a castigat titlul national. „in 2011, dupa opt ani de munca, am reusit castigarea titlului de Campion National Absolut. Este o performanta remarcabila, fiind cu aceasta ocazie cel mai tanar campion national de raliuri din toate timpurile – la 28 ani. Pe langa asta, ne bucuram ca dupa o pauza de trei ani, am reusit sa demonstram ca cea mai inalta treapta a podiumului poate fi ocupata si de un echipaj roman si acest lucru ne da incredere ca putem continua in acest ritm. S-a dovedit de fiecare data ca in motorsport nu se poate face performanta decat atunci cand ai alaturi parteneri puternici. Prin acest parteneriat, impreuna cu BCR Leasing, Colina Motorsport, Pirelli Tyre si Vallino, avem increderea ca putem obtine rezultate foarte bune in sezonul competitional 2012, dar si in viitoarele editii ale Campionatului de Raliuri al Romaniei.”
Alexandru Filip si Bogdan Iancu, ocupantii pozitiei secunde ai Clasei 5 si ai locului al treilea la Clasa 2WD anul trecut, vor concura cu un Renault Clio R3 Maxi EVO, la Clasa 5. „Sunt foarte incantat, dar mai ales onorat pentru ca am fost invitat sa fac parte din BCR Leasing Rally Team. Consider acest moment un nou inceput si vreau, impreuna cu copilotul meu, Bogdan Iancu, sa ne ridicam la nivelul de profesionalism al oamenilor care se afla in spatele acestei echipe. Munca si increderea lor ne obliga la rezultate sportive notabile in acest sezon competitional. in acelasi timp, ma bucur ca inca un brand de notorietate se adauga in portofoliul partenerilor echipajului nostru, alaturi de Orange, Renault, Michelin, Mobil 1 prin Star Lubricants si Colina Motorsport.” – Alex Filip
Edwin Keleti isi va relua locul la volan – de aceasta data avandu-l in dreapta pe Botond Csomortani – si va pilota un Mitsubishi EVO X, la Clasa 3, „Pentru mine 2012 este un dublu inceput de sezon: pe de o parte voi concura alaturi de un copilot nou, Boti Csomortani, pe de alta parte impreuna vom reprezenta un nume foarte greu si respectat, si anume BCR Leasing. Ne dorim mult ca acest parteneriat sa fie un succes, atat sportiv, cat si de imagine. Este foarte bine ca o companie de aceasta anvergura s-a alaturat sportului nostru. Aceasta demonstreaza importanta interconexiunii dintre zona de business si cea de sport. La acest capitol, ne propunem sa intram in top 6 al clasamentului general si top 3 al clasei 3, alaturi de excelenta echipa tehnica de la Colina Motorsport, condusa de George serban, pneurile de competitie Pirelli, care au fost parte integranta a succesului din ultimele sezoane si Star Lubricants, importator Mobil 1. ” – Edwin Keleti
Colina Motorsport a conceput acest proiect vizand obiective indraznete: „Cei care ne cunosc stiu ca suntem – <Pasionati de masini, inspirati de performanta!> – asa cum afirma si sloganul nostru. Asemeni tuturor celor implicati in acest proiect, avem o pasiune comuna si tintim intotdeauna sus. De aceea suntem convinsi ca BCR Leasing Rally Team este o echipa de succes si speram ca rezultatele pe care le vom obtine vor fi pe masura obiectivelor pe care ni le-am propus – castigarea titlului, atat la piloti, cat si la echipe. Multumim BCR Leasing pentru faptul ca s-a alaturat acetui proiect si uram bafta echipajelor care vor lua startul saptamana viitoare la Brasov.” – Alexandru Pitigoi, Director General Colina Motorsport
Campionatul National de Raliuri – Dunlop 2012 are in calendar opt etape, patru desfasurate pe asfalt si patru pe macadam. La startul fiecarei etape se aliniaza peste 50 echipaje, impartite in clase, in raport cu capacitatea cilindrica, intocmindu-se un clasament individual general, pe clase si pe echipe.
Calendarul competitional 2012:
1.Tess Rally – 30-31 martie, Brasov
2.Raliul Timisoarei – 27-28 aprilie, Timisoara
3.Raliul Bacaului – 25-26 mai, Bacau
4.Raliul Clujului – 22-23 iunie, Cluj
5.Raliul Sibiului – 20-21 iulie, Sibiu
6.Raliul Aradului – 17-18 august, Arad
7.Raliul tara Barsei – 7-8 septembrie, Brasov
8.Raliul Iasiului – 5-6 octombrie, Iasi

**
BCR LEASING IFN este prezenta pe piata romanesca de leasing din anul 2001, ca subsidiara a Bancii Comerciale Romane, parte a puternicului grup financiar central-european ERSTE Group. Cu o retea de unitati bine dezvoltata, compania ofera in prezent o gama completa de servicii de leasing financiar. BCR LEASING IFN este o companie orientata spre client, preocupata permanent de inovatie, calitate si de adaptarea produselor si serviciilor sale la cerintele pietei.

Nicoleta Deliu, [email protected]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here