Un test din 1952, descoperit de un fost profesor britanic, demonstreaza ca in prezent testele pentru copii au devenit mai usoare. Fostul profesor englez Geoff Dunn a descoperit in lucrurile sale mai vechi un test „11-plus” din 1952. Acesta era folosit pentru a se determina daca un copil de 11 ani din Marea Britanie trece la urmatorul nivel in scoala. Conform mai multor profesori britanici, testele pentru copii au devenit mai usoare.

Iata testul din 1952 prezentat de The Sun:

1. „Foamea” este pentru „mancare” ceea ce este „setea” pentru… imbracaminte, odihna, tutun, caldura sau apa?

2. „Baiatul” este pentru „fata” ceea ce este barbatul pentru… adult, copil, parinte, femeie sau baiat?

3. Subliniaza cuvantul care este diferit de celelalte: vara, martie, aprilie, august, mai.

4. Care este a patra litera din numele zilei care urmeaza dupa marti?

5. Tom are 11 ani iar sora lui are sapte. Cati ani au trecut de cand Tom a avut dublul varstei surorii lui?

6. Daca WFLKY inseamna „MASa”, folosind un cod bazat pe alfabet, ce inseamna LYFW? (If WFLKY means TABLE using a code based on the alphabet, what does LYFW mean? – nu are echivalent in limba romana, fiind o intrebare al carei raspuns este valabil doar in limba engleza)

7. Daca maine este luni, ce zi a fost inainte de ieri?

8. Subliniaza antonimul cuvantului „mandru”: prostut, slab, umil, temator, neimportant.

9. Care este cea mai comuna litera a cuvantului „contaminare”? (What is the most common letter in the word C O N T A M I N A T I O N?)

10. Se dau patru fete: Margaret, Betty, Dorothy si Katherine. Din acestea, doar Dorothy si Margaret pot inota. Doar Betty si Dorothy nu pot merge pe bicicleta. Doar Katherine si Betty joaca hochei. Cine poate inota si merge pe bicicleta?

11. A=1, B=2, C=3, D=4, E=5. Daca inmultim A cu D si impartim la B, care litera reprezinta raspunsul?

12. Subliniaza cuvantul din paranteza care inseamna acelasi lucru sau foarte asemanator cu „a aduna” (a lua, a colecta, a cauta, a castiga, a pazi).

13. Subliniaza antonimul cuvantului „modern”: ieftin, repede, important, antic, decazut.

14. Prin schimbarea ordinii a doua cuvinte din aceasta propozitie, ea va avea sens. Subliniaza cele doua cuvinte: Aceste distractie sunt o teste foarte buna.

15. Subliniaza cuvantul din paranteza care completeaza cel mai bine seria de cuvinte: minut, ora, zi (timp, saptamana, mila, secunda, noapte).

16. Completeaza seria prin adaugarea a doua numere: 20, 19, 17, 14, … , … .

17. Subliniaza trei lucruri care sunt asemanatoare: limonada, pruna, samanta, livada, mar, floare, portocala.

18. Alege doua cuvinte din paranteza pentru ca propozitia sa aiba sens: Asa cum frigul este pentru degeraturi, asa si … este pentru… (insolatie, gripa, nor, caldura, toamna, accident).

19. Jack are acum 16 ani. Acum patru ani era de doua ori mai in varsta decat sora lui. Cati ani avea Jack cand s-a nascut sora lui?

20. Daca BFTOC inseamna „LALEA”, ce inseamna CFCOT? (If BFTOC stands for TULIP what does CFCOT stand for? – nu are echivalent in limba romana, fiind o intrebare al carei raspuns este valabil doar in limba engleza)

Raspunsuri corecte: 1- apa,  2 – femeie, 3 – vara, 4 – R, 5 – 3, 6 – BEAT, 7 – vineri, 8 – umil, 9 – A, 10 – Margaret, 11 – B, 12 – a colecta, 13 – antic, 14 – distractie – teste, 15 – saptamana, 16 – 10 si 5, 17 – pruna, mar, portocala, 18 – caldura si insolatie, 19 – 6, 20 – PUPIL.
(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here