Recent, a avut loc in Malta Forumul privind Reconstructia Libiei, eveniment organizat de guvernele Maltei si Libiei, cu sprijinul firmelor de consultanta Deloitte si EMCS. La Forum au participat oficiali libieni (membri ai Comitetului de Tranzitie si ai autoritatilor locale), inalti oficiali maltezi (primul ministru, ministrul finantelor, liderul opozitiei parlamentare), precum si oameni de afaceri provenind din 15 tari, interesati in dezvoltarea unor proiecte pe piata libiana.
Romania, singura tara din estul Europei invitata la Forum, a fost prezenta cu o misiune economica organizata de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB). Din delegatie au facut parte reprezentanti ai unor firme ce activeaza in domenii precum: constructii civile, instalatii, utilaje pentru industria petrochimica, cabluri si izolatori electrici, echipamente electrice, echipamente pentru industria petroliera, radiocomunicatii, precum si reprezentanti ai unor camere de comert si industrie.
Forumul a cuprins sesiuni de prezentare a diverselor domenii de interes in Libia, precum si paneluri pe subiecte specifice, precum infrastructura de transmisie gaz, reteaua electrica, constructii civile, prioritatile din invatamant etc.
in cadrul sesiunii plenare de deschidere a Forumului, reprezentantul Camerei bucurestene, Mihai Andritoiu, presedintele Sectiunii Comert si vicepresedinte al CCIB, a vorbit despre traditia relatiilor economice romano-libiene si despre rolul CCIB in consolidarea acestor relatii, in contextul strategiei de relatii externe a Camerei bucurestene. In aceeasi sesiune, s-au adresat participantilor la Forum reprezentanti ai autoritatilor locale malteze si libiene, precum si ai Parlamentului Marii Britanii.
Participarea la acest eveniment s-a dovedit benefica pentru membrii delegatiei romane – a treia ca numar de persoane, dupa cea a Libiei si Maltei – timp de trei zile, acestia initiind numeroase contacte de afaceri.
Aceasta misiune economica organizata de CCIB face parte din strategia de relatii externe a Camerei bucurestene, orientata cu precadere catre pietele din afara Uniunii Europene – Orientul Mijlociu, Africa de Nord, spatiul ex-sovietic, India, China – piete cu potential, mai putin afectate de turbulentele manifestate pe plan economic si unde Romania are o excelenta carte de vizita, indeosebi in domeniul industrial.

Biroul de Presa al CCIB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here