Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) va verifica daca firma Berg Sistem Gaz, care livreaza gaze naturale in Sighetu-Marmatiei, a derulat inspectiile periodice obligatorii la reteaua de gaze din localitate. „ANRE poate verifica doar daca firma Berg Sistem Gaz a facut inspectiile periodice obligatorii la reteaua de gaze din cladirea din Sighetu Marmatiei. Verificarile ANRE vor incepe doar dupa ce se vor incheia anchetele Parchetului si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din surse din institutie.

Sambata a avut loc o explozie intr-un club din Sighetu-Marmatiei, in care au fost ranite sapte persoane. Clubul nu era racordat la reteaua de gaze din localitate, iar cauza probabila a deflagratiei a fost acumulare de gaze la un etaj al imobilului.

O a doua explozie a avut loc la cateva ore dupa prima deflagratie, in care fost ranite alte zece persoane, printre care trei ofiteri de politie, doi pompieri si un notar.

Distributia de gaze din Sighetu-Marmatiei este realizata de firma Berg Sistem Gaz, care are licenta eliberata de ANRE pentru aceasta activitate in anul 2006.

Firma a anuntat, luni, ca avaria de la conducta de gaz care a provocat explozia de la Sighetu Marmatiei a fost identificata, iar lucrarile de remediere a avariei vor fi finalizate luni, urmand ca distributia gazului in zona sa fie reluata marti.

Costin Berevoianu, reprezentant al Berg Sistem Gaz, care este si consilier al primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat pentru o publicatie locala ca avaria la reteaua de gaz a fost provocata de temperaturile scazute.

„S-a gasit problema. Este vorba despre o fisura pe o sudura, care s-a produs din cauza conditiilor meteo, mai precis a gerului. Asteptam acum aviz ca sa intervenim”, a declarat Berevoianu.

Parchetul Tribunalului Maramures face cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, distrugere si la legea protectiei muncii, intrucat a doua explozie s-a produs cand erau in local angajatii de la ISU, ai Politiei, de la Gaze, care vroiau sa investigheze modul cum s-a produs deflagratia de sambata spre duminica.

Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Dantes Nicolae Bratu, a declarat pentru MEDIAFAX ca primele date in cazul celei de-a doua explozii de la Sighetu Marmatiei arata ca ar fi fost incalcata o regula elementara, si anume nu ar fi fost intrerupta furnizarea cu gaze si electricitate in cladire.

Prefectul de Maramures, Alexandru Pocol, a declarat ca cea de-a doua explozie s-a produs chiar in momentul in care seful companiei de gaze din Sighetu Marmatiei a semnalat cu detectorul prezenta gazului. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here