Cat de mandru sunteti de mobila  pe care o realizati, incat v-a determinat impulsul acesta de business, sa va puneti numele in denumirea brandului?
Cristian Gavan: Sunt foare mandru. De la inceput, am vrut sa fac lucruri bune si am fost influentat de teoria si strategia nemtilor, aceea de a face un lucru de care sa te mandresti si sa ramana si altor generatii.

Cand ati inceput afacerea?
Cristian Gavan: In anul  1994.

Ati avut de la inceput  produse in toate zonele in care activati si in prezent sau ati dezvoltat businessul in timp?
Cristian Gavan: Am inceput cu lucruri foarte simple, pe segmentul low cost, care nu necesitau nicio mare investitie. Am pornit cu investitii mici, cu utilaje inchiriate sau  folosind timpul de productie  al unor prieteni care activau deja in segmentul acesta,de mobilier. Pe parcurs mi-am dat seama ca nu era  ceea ce imi doream, deoarece produsele low cost, in general, nu sunt de durata si am decis sa fac o schimbare.

Prin ceea ce spuneti dumneavoastra, acum, nu considerati ca i-ar putea speria pe potentialii clienti?
Cristian Gavan: Nu. Deoarece produsele low cost nu sunt de durata.

Cine isi poate permite sa cumpere de la dumneavoastra? Un public restrans sau o categorie mai larga?
Cristian Gavan: In general, este un produs care se adreseaza clasei de mijloc, adica segmentului premium de consumatori.

O casa scumpa implica un mobilier scump, iar o casa  ieftina  implica o investitie mult mai mica in mobilier?
Cristian Gavan: Este firesc, deoarece deoarece proprietarul unei case ieftine nu va investi intr-un mobilier scump. Costul unui mobilier de calitate, se regaseste undeva intre 15 sau 20 la suta din valoarea unei case. Trebuie mentionat ca lucrurile frumoase si de buna calitate au un cost ridicat.

De unde va procurati materialele? Din Romania, extern sau mixt?
Cristian Gavan: La noi, aprovizionarea se face combinat, si din Romania si extern. Pe partea de lemn, procuram materiale din Romania, dar partea de feronerie se realizeaza doar extern. Folosim numai materiale foarte bune, de calitate,  iar prin acest lucru avem de castigat atat noi cat si clientul.

Ce inseamna de fapt brandul ”Mobila Cristian”? Aplicati acest brand pe niste produse care vin de la diversi furnizori si dumneavoastra integrati niste mobile fabricate de  diverse fabrici  intr-un singur concept – „Mobila
Cristian” – sau sunteti unicul producator al mobilei pe care o vindeti?
Cristian Gavan: Suntem unicul producator al mobilei pe care o vindem, nu revindem piese de mobilier gata facute. Noi realizam produsul de la a la z, il livram clientului, il montam.

Lucrati doar cu utilizatori finali sau si cu intermediari?
Cristian Gavan: Majoritar,  vindem doar catre utilizatorul final, dar 25 la suta livram prin intermediul unor arhitecti si designeri care recomanda produsele noastre sau chiar ne aduc clienti.

Cum a evoluat afacerea dumneavoastra pe timp de criza?
Cristian Gavan: Sunt multumit chiar daca piata este in scadere deoarece mobilierul reprezinta o necesitate. Cifra de afaceri a crescut cu 5 la suta in 2010 fata de 2009 si in 2011 fata de 2010. Iar pentru anul 2012 avem si un nou proiect.

Aveti mai multe standarde de calitate?
Cristian Gavan: Nu. In principiu,  nu facem rabat de calitate, deoarece folosind materiale mai ieftine mobilierul va fi de o calitate indoielnica.

Ne puteti spune in medie ce costuri implica mobilarea unui apartament de 50mp folosind Mobila Cristian?
Cristian Gavan: Sa spunem, in medie ca ne-am situa undeva in jur de 4000 de euro, dar optimum ar fi undeva la 6000 euro.

Stim ca asigurati si masuratoarea si proiectul tridimensional, executia, partea de transport si montaj. Dar realizati si mobila la comanda?
Cristian Gavan: Da. Realizam foarte multa mobila pe comanda, alegand un serviciu complet, inclusiv masuratoarea, proiectul 3D, transportul, montajul, curatenia dupa montarea mobilierului. Incerc intotdeauna sa empatizez cu  clientul.

Care a fost ca valoare financiara cea mai mare comanda pe care ati realizat-o?
Cristian Gavan: Pachetul cu valoarea cea mai mare a fost de 22.000 de euro. De exemplu, daca iti doresti un dresing deosebit cu oglinzi sau cu niste usi pe care sunt aplicate modele, sau vrei o bucatarie foarte utilata, pretul poate fi mai mare. Am realiat mobila pentru o singura bucatarie in valoare de 13500euro, unde s-au regasit niste fonturi deosebite, manere , feroneria, blatul si cu electrocasnicele incluse.

La ce va asteptati de la anul 2012?
Cristian Gavan: Pentru anul 2012 ma astept la cresterea valorii cifrei de afaceri. Am un proiect care se numeste renovare totala si chiar s-a dat drumul pe site-ul www.renovaretotala.ro. Este un tip de serviciu prin care se va asigura absolut cam tot ceea ce este necesar intr-o locuinta.  Ne vom ocupa  cu  amenajarea si reamenajarea locuintelor, inclusiv  zugravitul, podeaua, perdele, mobilier, gresie, faianta.

Pentru cei interesati, care isi doresc sa va contacteze – unde va pot gasi?
Cristian Gavan: Site-ul unde ne pot gasi este www mobilacristian.ro, dar ma pot contacta si la nr de telefon 0744301750.

Interviu realizat de Roxana Costache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here