•Persoanele fara locuinta
•Pregatiri pentru Consiliul European
•Prim-ministrul italian Mario Monti, in sedinta in plen
•Situatia din Siria
•Rezolutie cu privire la schimbarile politice recente din Ungaria
•Deputatii se exprima cu privire la alegerile din Rusia
•Salvarea programului de ajutor alimentar pentru cetatenii defavorizati din UE
•Buget, cresterea economica si ocuparea fortei de munca
•Redirectionarea fondurilor UE pentru crearea de locuri de munca pentru tineri
•Ce viitor pentru euro-obligatiuni?
•Contracte mai bune pentru producatorii din sectorul lactatelor

Persoanele fara locuinta
Avand in vedere ca mai multe sute de persoane, majoritatea fara locuinta, au murit in Europa din cauza frigului din ultima perioada, deputatii vor cere Comisiei Europene sa initieze, asa cum a solicitat Parlamentul in septembrie 2011, o strategie pentru persoanele fara adapost. in UE sunt inregistrate 3 milioane de persoane fara locuinta.

Dezbaterea va avea loc luni dupa amiaza, de la orele 17.00, fiind primul punct al ordinii de zi.

Pregatiri pentru Consiliul European
Pe 1 si 2 martie va avea loc urmatorul Consiliu European, iar accentul va fi pus din nou pe situatia economica din Europa. Miercuri, Parlamentul European va discuta si va prezenta prioritatile sale inainte de summit-ul care va evalua prima etapa a asa-numitului Semestru european, un instrument de coordonare economica, precum si progresele inregistrate pana acum, cu privire la deciziile luate pentru a iesi din criza.

Prim-ministrul italian Mario Monti, in sedinta in plen
Membrii vor discuta despre situatia economica din Italia si Europa intr-o dezbatere cu prim-ministrul italian Mario Monti, miercuri, la ora 15.00. Dupa ce domnul Monti se va adresa deputatilor in plen, liderii grupurilor politice vor lua cuvantul.

Situatia din Siria
Miercuri dupa-amiaza, un reprezentant al presedintiei daneze va participa la dezbaterea din plen, in numele inaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe Catherine Ashton, cu privire la situatia din Siria. Parlamentul va vota de asemenea o rezolutie.

Rezolutie cu privire la schimbarile politice recente din Ungaria
in urma unei discutii aprinse in plen cu premierul ungar Viktor Orban, la 18 ianuarie, deputatii europeni vor vota o rezolutie cu privire la schimbarile politice recente din Ungaria.

La 17 ianuarie, Comisia a inceput procedura accelerata de infringement impotriva Ungariei cu privire la independenta bancii centrale, a obligativitatii pensionarii judecatorilor si procurorilor la varsta de 62 de ani in loc de 70 si independenta autoritatii nationale de protectie a datelor. Autoritatile ungare dispun de o luna pentru a raspunde.

Deputatii se exprima cu privire la alegerile din Rusia
Deputatii europeni vor lua o pozitie cu privire la situatia din Rusia in propunerea de rezolutie care urmeaza sa fie votata miercuri. Alegerile legislative din decembrie, recentele demonstratii si viitoarele alegeri prezidentiale din luna martie vor fi printre subiectele abordate in text.

Dezbaterea cu privire la situatia din Rusia, a avut loc la 1 februarie, la Bruxelles.

Salvarea programului de ajutor alimentar pentru cetatenii defavorizati din UE
Un plan pentru a salva programul de ajutor alimentar pentru cetatenii nevoiasi din UE va fi dezbatut in Parlamentul European marti si votat miercuri. Daca deputatii aproba compromisul la care a ajuns cu Consiliul, programul se va derula pana la sfarsitul anului 2013, cu un buget anual de 500 milioane.

Punerea in ordine a bugetului, si rezolvarea cresterii economice si ocuparii fortei de munca
Deputatii europeni considera ca, pentru a realiza o coordonare economica mai buna, statele membre vor trebui sa actioneze decisiv cu privire la reformele recomandate, iar implementarile vor trebui sa fie evidente, conform sondajului anual Comisie cu privire la cresterea si ocuparea fortei de munca.

Redirectionarea fondurilor UE pentru crearea de locuri de munca pentru tineri
Marti, deputatii vor adresa intrebari Comisiei cu privire la planurile de utilizare a peste 82 de milioane de euro din fondurile structurale nealocate unor proiecte specifice pentru ajuta micile companii si pentru a combate somajul in randul tinerilor.

Ce viitor pentru euro-obligatiuni ?
Marti, deputatii vor pune intrebari Comisiei Europene cu privire la situatia Cartei verzi privind euroobligatiunile. Pe termen mediu, euroobligatiunile ar putea deveni o sursa de stabilitate pentru zona euro, dar alte instrumente sunt necesare pentru a rezolva problemele pe termen scurt, se arata intr-o rezolutie care va fi supusa votului plenului miercuri.

Contracte mai bune pentru producatorii din sectorul lactatelor
Consolidarea puterii de negociere a fermierilor din sectorul lactatelor, pentru a asigura ca primesc un pret corect pentru laptele proaspat si pentru a-i pregati pentru incheierea, din 2015, a cotelor la productia de lapte – acestea sunt principalele obiective ale noii legislatii pe care o vor dezbate deputatii europeni marti, in sesiune plenara. Textul va fi supus la vot miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here