Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a cerut Parlamentului votul de investitura pentru noul Guvern, atentionand insa ca nu poate avansa promisiuni nerealiste si ca poate lua in calcul doar o majorare „prudenta” a salariilor si pensiilor, daca situatia economica va permite aceasta crestere.El a aratat ca se va concentra pe asigurarea stabilitatii economice si respectarea angajamentelor asumate de Romania in fata Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

„Propun un mod de guvernare pragmatic, onest si modern, in care fiecare cetatean sa se poata recunoaste. Nu vin in vremuri grele sa prezint promisiuni nerealiste”, a spus Ungureanu.

Premierul desemnat a sustinut ca functiile ocupate pana in prezent, de-a lungul carierei profesionale, l-au pregatit pentru a-si asuma postul de sef al Guvernului si a asigurat ca „nu va pierde din vedere” dialogul cu societatea civila si organizatiile neguvernamentale in ceea ce priveste deciziile cu impact asupra populatiei si va combate in continuare atat evaziunea fiscala, cat si coruptia, in care DNA si ANI vor continua sa fie „pilonii principali”.

„Ma bazez pe buna credinta a cetatenilor acestei tari, care nu au intors spatele, care nu au refuzat, care nu s-au vaitat si nu au fost descurajati”, a spus Ungureanu.

Mentinerea „de principiu” a obiectivului de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015, „adaptat la realitatile economico-financiare”, reducerea in continuare a numarului de taxe parafiscale, adoptarea unei noi legi privind concurenta neloiala si monopolul sunt alte masuri avute in vedere de noul Guvern si mentionate de premierul desemnat.

Asigurarea alegerilor in termen este garantia pentru increderea cetatenilor in partide

Noul Guvern va incerca sa redea increderea cetatenilor in partide inclusiv prin reinstaurarea respectului intre formatiunile politice, iar cea mai mare garantie care poate fi oferita in acest sens este asigurarea alegerilor in termen, a declarat premierului desemnat, Mihai Razavn Ungureanu.

„Un alt obiectiv major este asigurarea stabilitatii politice prin reinstaurarea respectului si a recunoasterii reciproce a partidelor politice. Trebuie sa redam cetatenilor increderea in functionarea democratica a statului roman, iar cea mai mare garantie pe care credem ca o putem oferi in acest sens este asigurarea legalitatii si a constitutionalitatii alegerilor in termen. Alegerile sunt pentru toti si de aceea ma bazez in acest demers pe cooperarea cu opozitia politica”, a spus Ungureanu, in plenul Parlamentului.

El a aratat ca intreaga clasa politica are de castigat daca neincrederea in partidele politice va fi depasita, iar cetatenii se vor prezenta la vot in numar cat mai mare.

Premierul desemnat a precizat astfel ca se va concentra pe ralansarea dialogului transpartinic, in principal pe subiecte de interes national, precum aderarea la Spatiul Schengen, Tratatul de guvernanta in UE, Mecanismul de Cooperare si Verificare.

„Chiar daca de multe ori este mai eficient pentru un guvern sa isi atinga obiectivele urmarind drumul cel mai scurt, acest guvern nu va pierde din vedere consultarea cu partenerii de dialog social”, a adaugat Ungureanu.

Ungureanu ii roaga pe parlamentari sa observe cat de tineri sunt ministrii nominalizati

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, i-a rugat pe parlamentari, in finalul discursului de solicitare a votului de investitura pentru noul Guvern, sa remarce cat de tinere sunt cele mai multe dintre persoanele nominalizate pentru posturile de ministri.

„Am o rugaminte personala catre dumneavoastra: uitati-va la cat de tineri sunt marea majoritate”, a spus Ungureanu parlamentarilor. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here