Ambasadorul britanic la Bucuresti, Martin Harris, remarca joi, intr-o postare pe blogul sau, ca Mihai Razvan Ungureanu a devenit primul premier al Romaniei absolvent al Universitatii Oxford, „alma mater al premierilor si presedintilor din toata lumea”. „Universitatile Oxford si Cambridge au o traditie indelungata in ceea ce priveste educarea premierilor britanici. William Gladstone, Margaret Thatcher, Tony Blair – cu totii au studiat la Oxford. De fapt, de la primul premier – Robert Walpole – si pana la ultimul – David Cameron -, 41 dintre cei 55 de premieri britanici au studiat la Oxford sau la Cambridge”, scrie Harris pe blogul ambasadei.

El adauga ca, in anii recenti, „cele doua universitati de talie mondiala au fost alma mater al premierilor si presedintilor din toata lumea”, mentionandu-i pe Indira Gandhi, Benazir Bhutto si Bill Clinton.

„Astazi, un nou nume a fost adaugat acestei liste. Mihai Razvan Ungureanu a devenit primul absolvent de Oxford care devine premier al Romaniei. Felicitari lui si felicitari pentru Oxford, desi ma doare sa spun – eu am fost la Cambridge”, adauga ambasadorul britanic.

Diplomatul povesteste ca anul trecut a gazduit o receptie la care au fost invitati toti absolventii romani ai Universitatilor Oxford si Cambridge, iar la eveniment Mihai Razvan Ungureanu a fost oaspetele de onoare. „Ceilalti 60-70 de oaspeti fac parte din toate sectoarele vietii romanesti – mediul de afaceri, academic, finante, serviciul public”, scrie Harris.

El spune ca la momentul la care a absolvit la Cambridge, acolo nu exista niciun roman, insa remarca faptul ca, intre timp, acestia au ajuns sa formeze o comunitate numeroasa.

„Cand eu am absolvit Cambridge, in 1991, nu era niciun roman la mine la universitate. Acum exista multi studenti la ambele universitati. O dovada despre cat de departe a ajuns Romania dar si despre unde au ajuns Universitatile Oxford si Cambridge. Motto-ul colegiului unde a studiat Mihai Razvan Ungureanu, la Oxford, este foarte graitor – Ad quattuor cardines mundi (in cele patru colturi ale lumii). Acum inclusiv in Romania „, scrie Harris.

Cabinetul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost investit de Parlament, prin votul exprimat joi. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here