Numarul clientilor care au folosit acest serviciu numai in luna Ianuarie a.c. este egal cu cel inregistrat pe intreg anul trecut; aceste date ne arata faptul ca din ce in ce mai multi clienti opteaza pentru utilizarea acestui serviciu
Utilizatorii de Internet banking si banking prin telefon de la BCR au la dispozitie sabloane predefinite care permit plata taxelor si impozitelor.

Pot fi platite taxe si impozite catre bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul de asigurari sociale de sanatate ori bugetele administratiilor locale

Serviciul este gratuit, fara comisioane la plata; optiunea este disponibila fara preinregistrare pe siteurile administratiilor publice centrale sau locale

Bucuresti, 1 februarie 2012 – Banca Comerciala Romana (BCR) ofera clientilor sai persoane fizice posibilitatea achitarii contributiilor, impozitelor, taxelor sau altor obligatii fata de bugetul statului sau bugetele administratiilor locale prin intermediul serviciului de Internet banking – Click 24 Banking si Phone banking – Alo 24 Banking, acestia efectuand din momentul lansarii acestui serviciu (ultimele 4 luni din anul trecut) peste 270 de tranzactii, in valoare de circa 250.000 lei.

„Clientii nostrii au primit extrem de bine serviciul oferit de BCR. Acum ei pot sa isi achite contributiile, impozitele, taxele sau alte obligatii fata de bugetul statului sau bugetele administratiilor locale prin intermediul serviciului de Internet banking – Click 24 Banking si phone banking – Alo 24 Banking. Acest lucru este confirmat de numarul tot mai mare a tranzactiilor inregistrate in luna Ianuarie din acest an. Am inregistrat numai in aceasta luna un numar egal de tranzactii cu cel inregistrat pe parcursul anului trecut iar aceste date ne arata faptul ca din ce in ce mai multi clienti opteaza pentru utilizarea acestui serviciu”, a declarat Valentin Florin Galatanu, directorul executiv al Directiei Tranzactii Bancare din cadrul BCR.

Valoarea tranzactiilor inregistrate in luna Ianuarie este de peste 150.000 lei.

Clasament al principalelor categorii de impozite platite prin 24 Banking la BCR (dupa volumul tranzactiilor inregistrate)
Un top al platilor facute de clientii BCR prin acest serviciu catre bugetul statului sau bugetele administratiilor locale ne arata ca acestia au platit in primul rand sumele datorate pentru Impozitul pe venituri din transferul titlurilor de valoare; Impozitul pe venituri din cedarea folosintei bunurilor; Impozitul pe venituri din activitati independente; Contributii de asigurari sociale de stat datorate de asigurati, s.a..

Prin intermediul celor doua servicii de Internet banking – Click 24 Banking si phone banking – Alo 24 Banking, BCR pune la dispozitia clientilor o alternativa comoda, eficienta la costuri zero prin care clientii din toata tara pot plati impozite si taxe precum: impozitul pe venituri din activitati independente, impozitul pe venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, taxe consulare, taxe pentru eliberari de permise si certificate, amenzi si alte sanctiuni, asigurari sociale pentru venituri din prestari de servicii, impozitul pe cladiri de la persoane fizice, impozitul pe terenuri de la persoane fizice, impozitul pe mijloacele de transport detinute de persoane fizice, impozitul pe venituri din concesiuni si inchirieri, etc.

Utilizatorii Click 24 Banking BCR si Alo 24 Banking BCR pot utiliza sabloanele predefinite de BCR, care permit plata taxelor si impozitelor fara a necesita preinregistrarea pe siteurile administratiilor publice centrale sau locale.

Totodata, clientii persoane fizice pot sa efectueze plata si la ghiseele BCR, caz in care va trebui sa se prezinte la banca cu ordine de plata tiparite in formatul pus la dispozitie de Ministerul Finantelor. De asemenea, clientii pot face plati/operatiuni si in numele altei persoane fizice.

Detalii tehnice

Cadru legislativ in vigoare permite Ministerului Finantelor Publice sa deschida conturi tranzitorii la institutiile de credit, pe baza de conventii bilaterale incheiate intre parti, cu scopul de a colecta contributiile, impozitele, taxele sau alte obligatii fata de bugetul general consolidat de la contribuabilii persoane fizice, clienti ai institutiilor de credit respective.

Banca transmite catre Ministerul Finantelor Publice, prin intermediul unui canal securizat, un mesaj electronic continand detaliile complete privind operatiunile de plati individuale aferente sumelor colectate. in baza informatiilor cuprinse in mesajul electronic, Ministerul Finantelor Publice asigura transferul sumelor catre conturile corespunzatoare de venituri bugetare, in termen de maxim o zi lucratoare de la data creditarii contului deschis la trezoreria operativa centrala.

*  *
Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 17 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.
BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.631,9 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.
*  *
BCR – Comunicare Externa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here