Presedintele Traian Basescu a vorbit pentru prima data de la declansarea protestelor in strada, avand vocea tremuranda si spunand ca „romanii sunt nemultumiti pe buna dreptate” si atacandu-i pe Iliescu, Ponta, Antonescu si televiziunile. Traian Basescu a anuntat ca miercuri va avea „o interventie cu romanii”.
seful statului s-a referit la situatia sociala cu ocazia depunerii juramantului de catre noul ministru de Externe, Cristian Diaconescu.

El i-a spus acestuia ca principalul mesaj care trebuie transmis este ca „Romania are forta sa continue”.Presedintele a remarcat ca „se observa o veselie a demolarii”, apreciind ca probabil reusita recunoasterii internationale „deranjeaza pe foarte multi”.

Traian Basescu i-a atacat pe Ion Iliescu, Victor Ponta, Crin Antonescu si anumite televiziuni.

El a mai spus ca obiectivul „unei categorii care se teme de urmarile legii” este „de a crea dezordine”.

Declaratiile presedintelui Traian Basescu:

– Domnule ministru, aveti o misiune grea, in care va voi sustine si sper ca cele ce voi clarifica in interventia mea de maine cu romanii sa va poata fi un suport. Va doresc mult succes in mandatul dumneavoastra.

– stiti ce ma socheaza cel mai tare? Ca mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al asa-numitului lider al societatii civile, fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului presedinte al Republicii Moldova, actualul sef al fractiunii Partidului Comunist din republica Moldova, Vladoimir Voronin.

– Este o nemultumire pe care o stiu din 2009. Sunt un presedinte care a castigat alegerile in conditiile in care se reduceau cate patru zile de plati de salarii pentru toti bugetarii in lunile noiembrie si decembrie 2009. Aveti o misiune extrem de dificila: aceea de a recunoaste nemultumirea oamenilor prin masurile care s-au luat, dar care creeaza Romaniei sansa sa evolueze pozitiv si, in acelasi timp, sa sustineti, cu argumente, ca Romania merge inainte

– ii vedeam pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta care sustin, nici mai mult, nici mai putin, demisie presedinte, demisie Guvern, demisie Parlament. Adica, o Romanie neguvernata.

– Se observa o veselie a demolarii, probabil reusita recunoscuta international deranjeaza pe foarte multi. si nu pot sa nu observ ca mesajul domnului Ion Iliescu, care nici mai mult nici mai putin, aproape de pe masa de operatie, transmitea ca presedintele in functie trebuie sa raspunda, in conditiile in care dansul inca nu a raspuns nici pentru mineriade, nici pentru victimele de la Revolutie

– Aveti o misiunea grea. As spune, dupa aspectele televizate, imposibila, anume ca Romania are forta sa continue. Acest lucru va trebui sa fie principalul mesaj pe care-l transmiteti omologilor dumneavoastra din Uniunea Europeana, de peste Atlantic si nu numai

– Politica externa a Romaniei nu se schimba odata cu ministrii
(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here