O misiune a FMI condusa de Jeffrey Franks se va afla la Bucuresti, incepand de miercuri si pana pe 6 februarie, pentru a patra evaluare a acordului cu Romania.Misiunea FMI se va derula in comun cu echipe ale Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Oficialii FMI se vor intalni cu reprezentanti ai partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor de afaceri bancilor si organizatii ale sociatatii civile.

Concluziile urmeaza sa fie publicate la finalul misiunii.in luna martie a anului trecut, autoritatile de la Bucuresti au decis sa prelungeasca intelegerea cu FMI incheiata in 2009 printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro.

Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala, bani care nu au mai fost virati in acordul anterior.

FMI a aprobat in decembrie al treilea raport de evaluare a implementarii programului economic si fiscal convenit in cadrul acordului cu Romania si a pus la dispozitia Romaniei o noua transa, echivalenta cu 430 milioane Drepturi Speciale de Tragere (507 milioane euro).

Suma totala disponibila pentru Romania a urcat, astfel, la 1,35 miliarde Drepturi Special de Tragere (echivalentul a 1,6 miliarde euro). (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here