Despre 2012 s-a vorbit si se tot vorbeste ba de bine, ba, mai ales, de rau. Noi, insa, am adoptat filozofia chineza, conform careia in orice criza exista o oportunitate. Ca atare, ne-am gandit sa prezentam oportunitatile pe care le putem valorifica in acest an.
Romania – printre cele mai atractive tari pentru investitiile in energia verde
Conform clasamentului Ernst&Young, Romania ocupa pozitia a 13-a in topul celor mai atractive 40 de tari pentru investitorii in energia regenerabila. Din noiembrie 2010, de cand Romania a intrat in acest clasament pe pozitia a 22-a, cu un total de 43 de puncte, ascensiunea a fost rapida si a permis depasirea unor tari precum Polonia, Belgia, Irlanda sau Japonia. Acest lucru a fost posibil datorita investitiilor masive in proiecte vizand producerea de energie eoliana ca urmare a intrarii in vigoare a Legii 220/2008 de sprijinire a investitiilor in domeniul energiei regenerabile.

Black Friday 
Moda „Black Friday” a patruns si in Romania. Ultima vineri din luna noiembrie a adus cele mai mari reduceri din an in magazinele de retail, de pana la 60% pentru peste 30.000 de produse electronice, electrocasnice, IT, dar si muzica, filme si jucarii. Originara din Statele Unite, Black Friday a devenit un fenomen atat in retail-ul traditional, cat si online, marcand deschiderea sezonului de cumparaturi de sarbatori. in aceasta zi sunt cele mai multe promotii din an. in Romania, moda „Black Friday” a fost importata de doi mari jucatori pe piata electro-IT, in urma unui actionariat comun, mizand pe stimularea acestei piete prin inregistrarea unui numar record de vanzari. Scopul urmarit este schimbarea comportamentului consumatorilor, determinand reinnoirea obiectelor electrocasnice, electronice sau a componentelor IT. Experienta Statelor Unite plaseaza Black Friday ca eveniment de referinta in pietele dezvoltate, producatorii folosind aceasta ocazie pentru a-si promova produsele si brandurile ce vor deveni, astfel, punctele de atractie ale intregului sezon.

Angajari la SAP
Lider de piata in domeniul aplicatiilor software pentru gestiunea companiilor, SAP asigura suportul necesar optimizarii-managementului unei companii, indiferent de dimensiunile sau domeniul de activitate al acesteia. Centrul SAP deschis in Romania va furniza servicii de consultanta IT clientilor grupului german SAP din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, motiv pentru care intentioneaza sa angajeze anual, pana in 2014, peste 100 de consultanti, atat prin sistemul obisnuit de recrutare, cat si prin programul SAP Academy, derulat in cooperare cu principalele centre universitare din Romania, respectiv Universitatea Politehnica si Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai si Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si Universitatea de Vest din Timisoara. infiintata in 1972, SAP („Systems, Applications, and Products in Data Processing”) este unul dintre cele mai importante nume in domeniul IT, avand puncte de vanzari si centre de dezvoltare in peste 50 de tari in lume.

(Articol preluat din revista Business Point, nr. 64, varianta print)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here