Sambata, 21 ianuarie in tinutul de gheata si zapada de la Balea Lac s-a desfasurat slujba de sfintire a Bisericii de Gheata. Prin organizarea acestei festivitati, va fi marcata includerea in circuitul turistic si ecumenic al celui mai nou obiectiv din cadrul editiei 2011-2012 a Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice Balea Lac”.  
Acesta este cel de-al saselea „lacas de cult” construit in inima Masivului Fagaras, la Balea Lac, primul edificiu de acest fel fiind realizat in sezonul de iarna 2006-2007.
Biserica de Gheata are o forma asemanatoare cu obiectivele construite in sezoanele trecute, modelul dupa care s-au inspirat constructorii fiind o biserica veche din satul sibian Malancrav. Obiectivul este amplasat in aproximativ acelasi loc ca si sezoanele trecute, in imediata apropiere a Statiei de Telecabina, a Hotelului de Gheata si a „satelitului” Hotel of Ice, complexul de forma moleculara format din trei camere tip „iglu”, unite printr-un hol central cu aceeasi forma.
La fel ca si anii trecuti, ineditul lacas de cult, singurul obiectiv de acest fel din aceasta parte a Europei, va avea un caracter ecumenic, fiind deschis spre vizitare, in mod gratuit, oricarui turist, indiferent de orientare religioasa.
Dupa ce va fi binecuvantata, biserica va gazdui diverse slujbe sau programe religioase, private sau cu acces liber.
Pentru acest sezon, exista deja mai multe rezervari pentru evenimente la Biserica de Gheata, printre care si doua cununii ale unor cupluri din Marea Britanie.
in anii anteriori, Biserica de Gheata de la Balea Lac a gazduit programe de rugaciuni organizate de diverse culte sau biserici, dar si mai multe botezuri si doua cununii religioase.
Slujba de sfintire va fi oficiata de mai multi preoti, reprezentanti ai diverse culte recunoscute in tara nostra.

Adelina Grigoroiu
Director de marketing
Hotel of Ice Balea Lac

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here