BCR majoreaza dobanzile la depozitele in lei, euro si usd cu pana la 0.5 puncte procentuale. Costurile creditelor garantate in lei scad, iar costurile creditelor in euro cresc. Clientii care isi incaseaza venitul intr-un cont BCR beneficiaza de reduceri de dobanda la credite si bonus de dobanda la depozite.
Bucuresti, 4 ianuarie 2012 – Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ajustarea dobanzilor la depozite si la credite in linie cu prioritatile de afaceri pentru 2012: incurajarea economisirii pe termen lung si promovarea creditarii in lei in vederea reducerii riscurilor pentru banca si clienti. Noua oferta avantajeaza in mod special clientii care isi incaseaza veniturile intr-un cont BCR, acestia beneficiind de un bonus de dobanda de pana la 0.5% la depozite, si de 0.2 % la credite. Astfel, dobanzile pentru depozitele la termen constituite de catre acesti clienti ajung pana la 7% pe an pentru lei, pana la 4.1% pe an pentru euro si pana la 2.95% pe an pentru usd.

Avand in vedere evolutiile de pe piata si noile regulamente prudentiale, BCR scade costul la creditele garantate in lei pentru a facilita clientilor accesarea creditelor si pentru a le oferi acestora un control cat mai bun asupra costurilor. De asemenea BCR elimina comisioanele lunare de administrare si introduce o noua categorie de dobanda fixa pe 2 ani pentru toate creditele garantate. Un alt beneficiu oferit clientilor care beneficiaza de credite garantate cu imobile este asigurarea de imobil oferita gratuit pe toata durata imprumutului.

In perioada 4 – 31 ianuarie 2012, continua promotia “Bonus de dobanda pentru clientii cu cont de salariu la BCR”: +0.50 puncte procentuale la depozitele la termen standard si +0.25 puncte procentuale la conturile de economii deschise in luna ianuarie.

In plus, in aceeasi perioada, pentru depozitele la termen de 24 de luni MaxiPlus, BCR a decis majorarea dobanzilor cu 0.25 puncte procentuale atat pentru lei, cat si pentru euro. Astfel, clientii pot beneficia de dobanda fixa de 7.25% pe an (14.5% la scadenta) la ghiseele bancii si 7.50% pe an (15% la scadenta) prin canale alternative pentru MaxiPlus in RON, respectiv de 4.25% pe an (8.5% la scadenta) la ghiseele bancii si 4.50% pe an (9% la scadenta) prin canale alternative pentru MaxiPlus in EUR.

„Depozitul MaxiPlus a fost foarte bine primit de catre clientii nostri, motiv pentru care am decis sa prelungim aceasta oferta promotionala si in luna ianuarie. Cel mai apreciat este avantajul de a putea lichida depozitul inaintea scadentei de 2 ani in conditiile in care o mare parte din dobanda se bonifica pentru perioada de detinere. Prin acest produs, ne dorim sa incurajam economisirea pe termen lung, in conditiile in care in acest an economisirea trebuie sa fie un aspect deosebit de important pentru oricine, avand in vedere turbulentele din mediul economica€œ a declarat Catalina Zincenco, sef Departament Managementul Produselor de Economisire si Investitii.

In plus, BCR a majorat dobanzile pentru depozitele la termen in lei, euro si usd, astfel:

RON: crestere cu pana la 0.45 puncte procentuale pentru toate maturitatile, dar in special pentru 6, 9 si 12 luni;
EUR: crestere cu pana la 0.30 puncte procentuale pentru maturitatile de 6, 9 si 12 luni;
USD: crestere cu 0.15 puncte procentuale pentru toate maturitatile;

In ceea ce priveste produsele de creditare, modificarile vizeaza o usoara majorare a dobanzilor la creditele garantate acordate in EUR, precum si a comisionului de analiza.. Astfel, pentru creditul ipotecar Casa Mea costurile lunare totale sunt formate numai din dobanda (nu se percep comisioane lunare), care este compusa din EURIBOR 6M + 5,75%*.

Totodata BCR a introdus in oferta creditele ipotecare in lei cu dobanda fixa de 9,7% in primii 2 ani urmata de rata de dobanda variabila ROBOR 6M + 3,3% (9.83%). Astfel, daca se opteaza de la inceput pentru varianta cu dobanda variabila, procentul de dobanda va fi apropiat de dobanda fixa pentru primii 2 ani. in acelasi timp a scazut marja la creditele in lei cu dobanda variabila, dobanda ajungand pana la ROBOR 6M + 3,3% pentru creditul ipotecar Casa Mea in RON.

“Pentru noi conteaza foarte mult sa dezvoltam relatii de parteneriat pe termen lung cu clientii nostri. De aceea, avem oferte speciale, pentru cei care isi primesc salariile intr-un cont BCR. De exemplu, un client care primeste salariul intr-un cont la noi  economiseste pana la  3.000 de euro la un credit ipotecar pe 30 ani in valoare de 60.000 EUR, fata de oferta standard”, a declarat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate BCR.

Pentru toate ofertele de credite garantate BCR nu percepe comision lunar de administrare, iar comisionul de analiza, nu este perceput in cazul refinantarilor de la alte banci. intreaga oferta de creditare este construita astfel incat sa ofere reduceri pentru clientii care incaseaza salariul la BCR de 0.2 puncte procentuale fata de dobanda standard.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 17 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 668 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM – peste 2.000 de bancomate si POS – peste 18.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.631,9 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.

BCR – Comunicare Externa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here