Presedintele Asociatiei „Cutu Cutu” sustine ca in cinci ani de zile nu vor mai fi caini pe strada daca animalele vor fi sterilizate si sustine demersurile pentru o astfel de campanie pentru care in doua saptamani s-au strans peste 120.000 de semnaturi, 80.000 fiind in Bucuresti.„Respingem orice demers prin care cainii ar putea fi eutanasiati. Vrem ca animalele sa fie sterilizate, iar daca acest lucru se va desfasura intr-un program riguros, in cinci ani de zile nu vom mai avea caini pe strada”, a declarat presedintele Asociatiei „Cutu Cutu”, Marcela Pasla, luni, la o intalnire organizata la PMB.

Potrivit acesteia, peste jumatate din romani doresc ca animalele sa nu fie eutanasiate, context in care a fost depus si un memoriu la Primaria Generala a Capitalei, Marcela Pasla sustinand colaborarea cu consiliile judetene pentru sterlizarea cainilor mai ales din mediul rural si pentru reducerea abandonului acestor animale.Organizatiile nonguvernamentale pentru protectia animalelor cer in 10 ianuarie o dezbatere publica privind situatia cainilor de rasa comuna, actiunea fiind programata cu o zi inainte de a fi dezbatut proiectul de catre Curtea Constitutionala.

Mai mult, reprezentantii ONG-urilor spun ca in adaposturi pot fi dusi cainii agresivi si sefii de haita, ceilalti putand fi lasati liberi.

Asociatia „Cutu Cutu” a adunat 36.900 de semnaturi impotriva eutanasierii cainilor fara stapan.

Directorul Autoritatii pentru Protectia Animalelor din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, Robert Lorentz, a precizat ca organizatiile nonguvernamentale prezente la intalnirea de luni de la sediul PMB au depus un memoriu si au strans in ultimele doua saptamani peste 120.000 de semnaturi, dintre care 80.000 din Bucuresti, impotriva eutanasierii animalelor.

„Organizatiile nonguvernamentale au strans in doua saptamani peste 120.000 de semnaturi, peste 80.000 din Bucuresti, prin care propun sa nu fie eutanasiate animalele. Programul de sterlizare va continua si dupa 1 ianuarie 1012 si va viza si zonele private de la periferie. Avem sprijinul ONG-urilor. in Bucuresti aproximativ 80% dintre caini sunt sterilizati”, a mai spus Lorentz.

Potrivit acestuia, pana in mai ar putea fi sterilizati si cei mai putin de 20% care nu au fost in acest program, iar PMB va deschide un adapost de dimensiuni medii pentru caini agresivi.

Robert Lorentz a precizat ca, potrivit evidentelor cabinetelor sanitar-veterinare, in Capitala sunt aproximativ 40.000 de caini sterlizati si vaccinati. El a adaugat ca, totusi, in Capitala, in prezent, sunt intre doua si trei mii de femele nesterilizate.

Pe de ala parte, el a spus ca numarul reclamatiilor privind agresivitatea cainilor a scazut simtitor, fiind primite doar 10-15 telefoane sau scrisori in acest sens.

In adapostul de caini din Pallady sunt in prezent 60 de animale, dar numarul acestor va creste pana la 600 dupa extinderea adapostului, iar pana in octombrie in aceste locuri ar putea sa intre 1.000 de caini.

Directorul Administratiei pentru Protectia Animalelor din PBM a mai spus ca de unde la inceput foarte multa lume sustinea ideea eutanasierea animalelor in ultima perioada opiniile acestora s-au schimbat astfel ca judete precum Calarasi, Ilfov si Giurgiu s-au pronuntat impotriva uciderii cainilor si chiar primarul Cristian Poteras a trimis o precizare in acest sens, sustinand programul de sterilizare. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here