Newt Gingrich, candidat la investitura republicana pentru prezidentialele americane din 2012, l-a depasit cu mult pe rivalul sau Mitt Romney intr-un sondaj national publicat joi. Potrivit sondajului realizat de Rasmussen, Gingrich obtine 38 la suta din intentiile de vot ale alegatorilor republicani, iar Romney doar 17 la suta. Nici unul dintre ceilalti sase principali candidati nu atinge pragul de 10 la suta.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.000 de alegatori republicani posibil sa se pronunte in 2012 in alegerea unui candidat la prezidentiale pentru a il infrunta pe presedintele Barack Obama. Marja de eroare este de plus sau minus 3 puncte procentuale. Acest din urma sondaj vine la o luna inaintea startului in Iowa al procesului de selectie a unui candidat republican pentru Casa Alba. intalnirile intre alegatori – „caucus” – din acest stat, primul test pentru candidatii republicani, vor avea loc la 3 ianuarie. Gingrich, membru fondator al noii drepte americane in anii 1990, a fost presedintele Camerei Reprezentantilor in timpul presedintiei democratului Bill Clinton.

La sfarsitul lui noiembrie, Gingrich a profitat de decaderea candidatului Herman Cain, implicat in scandaluri sexuale, pentru a-si intari pozitia in fata alegatorilor republicani. Pana in prezent, in pofida statului de favorit la prezidentiale, Mitt Romney nu a reusit sa convinga baza republicana sa il sustina cu adevarat. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here