Pretul gazelor si cel al electricitatii pentru consumatorii industriali ar trebui sa creasca cu doua cifre, intrucat nivelurile actuale nu sunt sustenabile, a declarat marti presedintele Asociatiei Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE), Frank Hajdinjak, dupa o intalnire cu reprezentantii FMI.”Trebuie sa ne asteptam la o crestere cu doua cifre a preturilor gazelor si electricitatii”, a afirmat Hajdinjak, care este si presedintele E.ON Romania.

Aceste cresteri de pret ar trebui sa aiba loc in ultimul trimestru din 2011 si primul semestru din 2012.

Hajdinjak a adaugat ca asociatia a discutat cu FMI si problema datoriilor CFR catre furnizorii de energie, care se ridica la circa doua miliarde lei.

intalnirea dintre FMI si ACUE face parte din seria de intalniri pe care membrii delegatiei FMI si CE le au in mod regulat cu reprezentantii asociatiilor patronale, profesionale si sindicale din Romania.

O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si a Bancii Mondiale se va afla in Romania in perioada 25 octombrie – 7 noiembrie pentru a treia evaluare a acordului stand-by, iar cele mai importante teme de pe agenda de lucru vizeaza constructia bugetului pe anul viitor si reforma companiilor de stat.

ACUE a fost infiintata in 2006 de mai multe companii energetice care activeaza in Romania cu scopul de a sprijini concurenta loiala pe piata. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here