11 noiembrie 2011 – Bucuresti, Romania. – Vineri, 11 Noiembrie, 1000 antreprenori, lideri, vizionari si activisti se vor aduna pentru al treilea eveniment TEDxBucharest la Grand Cinema DIGIPLEX, in Baneasa Shopping City. Douazeci si cinci de ganditori si lideri in domeniile lor, din peste 10 tari, vor discuta despre idei, cum ar fi: noi materiale de constructie, descoperiri stiintifice si tehnologice, ce e nou in univers, business-uri care rezolva probleme reale la nivel mondial, arta si tehnologie.

In cadrul temei „Viata de zi cu zi – extraordinara”, evenimentul va cuprinde, de asemenea, ultimele tendinte in tehnologie, comunicare, design, arta si divertisment.

Experienta TEDxBucharest va include:

• Deja celebrele prezentari TED de 18 minute plus muzica, comedie, demo-uri tehnice, discutii, video-uri interesante si alte surprize

• Compania a 1000 de oameni curiosi si deschisi, care au experienta in diferite industrii si domenii

• O seara captivanta, un cocktail si alte activitati

• Exponate, arta, demo-uri tehnice, si alte experiente

• Conversatii interesante, intre participanti si invitati

• Spatii de simulcast in care se poate viziona conferinta intr-un cadru informal

• Cadoul TEDxBucharest

„Lumea se schimba rapid, si noi toti – studenti, antreprenori, ganditori si vizionari – vom fi cei care vor aduce aceasta schimbare”, a declarat Victor Georgescu, organizator al TEDxBucharest 2011. „Anul acesta la TEDxBucharest, vrem sa aducem impreuna ganditorii si liderii de maine si sa incepem o discutie ” Viata de zi cu zi „, cu scopul de a intelege si de a vedea diverse perspective, si mai apoi de a face ceva – atat de simplu, pas cu pas.”

Lista vorbitorilor la TEDxBucharest 2011. Pentru biografiile lor detaliate va rugam intrati pe http://www.tedxbucharest.ro/category/speakers/.

• Cristian Lascu

Cristian este speolog si redactorul-sef al National Geographic Romania. Promoveaza in mod constant patrimoniul, sprijina eforturilor de explorare, cercetare si conservare.

• Toma Coconea

Toma este un aventurier care combina sportul extrem cu parapanta. A participat la numeroase concursuri, atat nationale cat si internationale.

• Nina Jamal

Dupa ce a locuit 24 de ani in Liban, Nina Jamal, co-fondatoarea ONG-ului  IndyACT „Liga de activisti Independenti”, a lucrat si pentru  Campania Globala pentru Combaterea schimbarilor climatice, la campania lor din UE .

• Vlad Grigorescu

Vlad combina tehnici psihologice, de sugestie, scamatorie si intuitie pentru a crea iluzia unui al saselea simt. El este primul care a adus conceptul de mentalism si hipnoza in Romania.

• Steven D’Souza

Steven este autorul best-seller-ului „Made in Great Britain”, proiect sustinut de scoli din intreaga Mare Britanie pentru a inspira prin modele pozitive.

• Uca Marinescu

Uca este un explorator roman. Ea este primul explorator de peste saizeci de ani care a atins atat Polul Sud si Polul Nord pe schiuri, in 2001.

• Christian Busch

Christian este co-fondatorul Sandbox Live! in cadrul Sandbox, reteaua care aduna tineri lideri globali cu idei si proiecte inovatoare. El a fost selectat de “The Daily Beast” ca fiind unul din cei mai influenti 300 oameni la nivel mondial pentru a regandi strategia Americii.

• JoeLiske

Joe este astronom la Observatorul European de Sud (ESO) din Garching, Germania. El lucreaza in cadrul E-ELT la cel mai mare telescop, o premiera la nivel mondial.

• Mru Patel

Mru si-a dezvoltat un palmares investind in diverse proiecte de investitii imobiliare, in media sociala si in sanatate. Personal a dezvoltat si gestionat portofolii de proiecte din Europa, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii si India.

• Edmund Batley

Edmund este fondatorul Partners Batley, o firma de arhitectura, consultanta in design interior si grafica, cu birouri in Johannesburg, Dubai, Jeddah, Londra si Abu Dhabi.

• Dan Perjovschi

Dan este un artist, scriitor si caricaturist, care in ultimii zece ani a creat si a expus arta sa in muzee din toata lume, dintre care si in Muzeul de Arta Moderna din New York.

• Horia Colibasanu

Horia este primul roman care a urcat pe K2, Manaslu, Dhaulagiri si Annapurna fiind premiat cu titlul ” Spirit of Mountaineering”.

• Bogdan Lazar

Bogdan este fondatorul Golem Studio, o companie cu misiunea de a produce divertisment de calitate utilizand imaginatia si tehnologia. A regizat multe campanii printre care Sony Bravia, Mercedes – 125 de ani de Inovare, Marazzi, anti-doping si altele.

• Alex Rotaru

Alex este regizorul a carui documentare au primit numeroase premii – printre care premiul New York Times Critic pentru “They Came to Play”, si “KIDS with Cameras”, ales de catre Departamentul de Stat american sa faca parte din seria de documentare americane ce ruleaza in toata lumea.

• Feliks Vainik

Feliks este co-fondator al eVigilo, o companie cu misiunea de a consolida capacitatea de interventie in caz de urgenta. Notificarea se face in masa prin utilizarea unui sistem de notificare geografic orientat prin mai  multe canale, notificare ce ajunge la milioane de oameni in cateva secunde.

• Dumitru Popescu

Dumitru este fondatorul Asociatiei Romane de Cosmonautica si Aeronautica. In 1998, impreuna cu un grup de elevi, el a creat ARCA, organizatie ce a dezvoltat rachetele Demonstrator 2 si 2B.

• Alexis Bonte

Alexis este co-fondator si CEO al eRepublik Labs. eRepublik (una din primele 25 de start-upuri europene conform TechCrunch) a transformat modul in care jocurile de strategie au fost create si distribuite, contribuind la folosirea puterii comunitatilor pe Web.

• Cristian Pascu

Cristian este creatorul FlairBuilder, un instrument de prototipuri si wireframing pentru site-uri web, RIA si aplicatii pentru iPhone.

• Kobi Levi

Kobi a absolvit Academia Bezalel in Arta si Design, in 2001, specializandu-se in proiectarea de incaltaminte si dezvoltandu-si portofoliul ca si designer liber profesionist.

• Gerry Hadden

Gerry s-a nascut in New York City. Primul sau loc de munca care i-a placut (in afara celui de sofer de taxi) a fost un stagiu neplatit la radio-ul public KPLU din Seattle, WA. In 2000, National Public Radio il angajeaza ca si reporter in Mexic, America Centrala si Caraibe. In aceasta perioada, scrie memoriile sale, “Never the Hope Itself: Love an Ghosts in Latin America and Haiti”.

• Ionut Florea & Ana Hogas

Ionut si Ana sunt 2 arhitecti care au decis sa-si indeplineasca visul de a vedea lumea. De mai bine de 150 de zile ei strabat Africa pe motocicleta.

• Sasha, Laura & Florian

Ei sunt o familie de romani care traiesc la ocean, intr-un sat eco, in Brazilia. Fara praful din oras, fara probleme de zi cu zi, facturi, intalniri sau cozi.

•Paramongols

2 arhitecti + 2 ingineri de mediu + jurnalist + sociolog + ambulanta + 16,000 km = Paramongols.

• Teo

Teo este co-fondator al Comedy Club 99. El vorbeste cu umor negru despre lucrurile mici ale vietii de zi cu zi care ni se intampla tuturor.

Inregistrare

Puteti sa va inregistrati on-line la http://www.tedxbucharest.ro/inscriere/. Taxa de participare la TEDxBucharest 2011 este de 100 USD.

Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati www.tedxbucharest.ro si www.facebook.com / TEDxBucharest.community.

Parteneri

TEDxBucharest este dezvoltat impreuna cu urmatoarele companii si organizatii: Fundatia Post-Privatizare,  Adobe, Grand Cinema Digiplex, Acer, TVR, BRD si Discovery. Eveniment sustinut de: TVR Info si Radio Guerrilla.

Organizator: INCUB www.incub.ro

Despre TEDxBucharest

In spiritul “idei care merita impartasite”, TED a creat TEDx. TEDx este o platforma de evenimente locale, organizate independent, ce aduna oameni care sa impartaseasca o experienta tip TED. Evenimentul nostru se numeste TEDxBucharest, unde x = eveniment TED organizat independent. TEDxBucharest este un eveniment non-profit organizat voluntar de o echipa de tineri profesionisti.

Despre TED

TED este o organizatie non profit devotata ideilor care merita impartasite. A Inceput acum 25 de ani ca o conferinta de patru zile tinuta In California si a ajuns astazi o conferinta globala care anual invita liderii lumii sa-si prezinte ideile in 18 minute. Discursurile lor pot fi apoi accesate gratuit pe TED.com. Printre vorbitorii TED se numara si Bill Gates, Al Gore, Gane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Phillipe Stark, Ngozi Okonjo-Iweala, Isabel Allende, Gordon Brown.

Despre Grand Cinema Digiplex

Situat in Zona Comerciala Baneasa, Grand Cinema Digiplex este un cinematograf premium, echipat cu tehnologii de ultima generatie in materie de proiectie, sunet si lumini, care le ofera cinefililor posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de optiuni. Grand Cinema Digiplex este cel mai mare cinematograf complet digitalizat din tara, acoperind o suprafata  totala de ​​14.000 mp si oferind peste 2600 de locuri de vizionare. Cele 13 ecrane adaptate pentru suprafete largi de proiectie 3D, unghiurile perfecte de vizibilitate si locurile ultra-confortabile fac din Grand Cinema Digiplex destinatia perfecta pentru vizionarea filmelor in cele mai bune conditii. Accesul se face direct pe la etajul intai al centrului comercial Baneasa Shopping City. Pentru mai multe informatii privind programul filmelor si al tuturor activitatilor din cinematograf, va rugam sa vizitati www.grandcinemadigiplex.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here