discussing-finance-and-stock-marketBursa de la New York se indreapta catre o noua saptamana de turbulente, care va incepe cu impactul uraganului Irene si se va termina cu un raport privind somajul. Traderii care au jonglat pana acum cu criza datoriilor de stat din Europa si cu date economice slabe se uitau in weekend acum la imaginile din satelit care urmaresc evolutia uraganului Irene, in zona New York-ului.Furtuna neobisnuit de puternica a maturat la sfarsitul saptamanii trecute coasta de Est a SUA, iar pagubele materiale sunt estimate la cateva miliarde de dolari.
Pietele americane se pregatesc de caderi de curent si inundatii, care ar putea afecta si sedinta bursiera de luni de pe Wall Street.
Pentru moment, NYSE si Nasdaq anticipeaza ca vor deschide in conditii normale sesiunea de luni, insa nu au luat o decizie finala.
Un trader din New York comenta vienri ca uraganul a distrus orice sansa de crestere pe Wall Street, tinand cont de volumul ridicat de pozitii scurte acumulate in ultima perioada.

„Daca acest uragan va fi un dezastru, cred ca vom scadea luni cu 30-40 de puncte”, a aratat el.

Companiile de asigurare de proprietate Allstate si Travelers au atins vineri pe Wall Street minime ale ultimilor doi ani, din cauza temerilor privind pagubele care ar putea fi cauzate de Irene.

„Vrem sa deschidem, dar mama natura ar putea avea alte planuri”, a declarat vicepresedintele executiv al NYSE Lou Pastina.

Dupa uragan, investitorii isi vor indrepta atentia pe comentariile Federal Reserve privind perspectivele economice si pe raportul de vineri privind numarul de locuri de munca din economai americana.

Presedintele Fed, Ben Bernanke, a declarat recent ca cea mai mare parte din responsabilitatea pentru asigurarea cresterii economice pe termen lung cade in sarcina Casei Albe si Congresului.

Presedintele SUA, Barack Obama, ar trebui sa anunte in urmatoarele saptamani planuri de creare de locuri de munca, iar investitorii trebuie sa se pregateasca pentru acest eveniment si in functie de raportul de vineri.(Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here