coins_1Cresterea salariilor bugetarilor trebuie atent cantarita, asa cum actioneaza si Guvernul, si discursul public ar trebui sa aiba in vedere ca acestia reprezinta doar un sfert din total, iar restul angajatilor din economie sunt cei care asigura si veniturile personalului public, afrma guvernatorul BNR. „Discutia despre salariile bugetarilor, ca despre toate salariile, nu este corecta. Bugetarii reprezinta doar o patrime. Mai sunt alte trei milioane si ceva de salariati, si ei sunt cei care suporta, de fapt, si salariile bugetarilor. (…) Eu as avea mai multa grija din punct de vedere al comunicarii pe acest subiect”, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Pe de alta parte, seful bancii centrale a reamintit ca majorarile salariale din economie au ca punct de pornire cresterile din sectorul public.

Intrebat ce ar sfatui Guvernul in privinta cresterilor salariale, Isarescu a indemnat la prudenta si sa nu fie adoptate decizii care apoi trebuie regandite.

„Se calculeaza de cateva ori si dupa aceea se ia o decizie. intelegem ca in aceasta directie merge si Guvernul. Vor sa se convinga ca economiile nu sunt intamplatoare si vor continua si in viitor. (…) Dupa ce dai, ca sa iei inapoi e aproape sinucidere… politica”, a mai spus guvernatorul BNR. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here