managerFMI a stabilit cu autoritatile romane un numar de 15 societati de stat care vor avea manageri privati, printre acestea numarandu-se cele mai mari companii care nu vor fi privatizate, a declarat luni Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania.„Inca discutam numarul exact de companii care vor fi incluse in aceasta lista, dar in principiu, ceea ce propunem noi Guvernului este ca cele mai mari companii controlate de stat, care nu sunt programate spre privatizare, sa aiba management privat”, a afirmat Franks in cadrul unei onferinte de presa.

El a aratat ca, in unele cazuri, vor fi numiti manageri privati si la companii din domeniul transporturilor unde statul va vinde pachete minoritare de actiuni.

in luna mai, Franks afirma ca 30-40 de companii cu capital de stat vor avea management privat.

FMI a extins in noul acord lista societatilor de stat monitorizate prin includerea unor companii precum Tarom, Posta Romana, Oltchim, SNLO, Electrica Transilvania Nord si va evalua atat pierderile, cat si arieratele pentru ca unele dintre sunt luate fi luate in calcul la bugetul general consolidat.

Alte companii monitorizate sunt Compania Nationala a Huilei (CNH), Termoelectrica, CFR SA, CFR Calatori, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Metrorex, CFR Marfa, Electrificare CFR, Compania Electrocentrale Bucuresti si Administratia Nationala a imbunatatirilor Funciare.

Guvernul s-a angajat fata de FMI sa ia masuri pentru eficientizarea companiilor feroviare, printre care reducerea personalului si majorarea tarifelor, si sa vanda pachete minoritare de actiuni la CFR Marfa si Tarom. (Mediafax)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here